Вести

Почела реконструкција пута од Брусничке петље ка Бруснику – Момировић: Наш примарни циљ је да дамо још већи подстрек Зајечару

Почела реконструкција пута од Брусничке петље ка Бруснику – Момировић: Наш примарни циљ је да дамо још већи подстрек Зајечару

Почетак радова на реконструкцији деонице, државног пута II Б реда, од Брусничке петље ка селу Брусник у дужини од 4600 метара, обишли су данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић са најближим сарадницима.

Почетку радова, чија вредност износи 75 милиона динара присуствовали су и представници ЈП “Путеви Србије” и предузећа “Штрабаг”, а након овог обиласка одржан је састанак у Градској управи.

Договорена је, како се чуло након састанка, реконструкција Метришке петље, као и деонице пута од ове петље до села Метриш. Такође, за почетак јуна најављена је реконструкција пута од Шљиварског брда до изласка из села Шљивар.

„Имао сам задовољство да са министром размотрим питање наставка сређивања Хајдук Вељкове улице, од споменика Хајдук Вељку до Вражогрначке рампе, као и деонице ка „Изворској раскрсници“, навео је Ничић.

Договорено је да се, како додаје, одмах након санације водоводне и канализационе мреже, започне темељна реконструкција, укључујући тротоаре и расвету, улица Црвене армије и Станоја Гачића до прикључка на магистрални пут у селу Звездан, у дужини од 7.000 метара.

На састанку је било речи и о пројектовању северне, преко Белог брега, и јужне заобилазнице, испод Краљевице, којима би сав теретни саобраћај био измештен ван града.

Тема састанка био је и пројекат реконструкције канализационе мреже у читавом граду, са погоном за пречишћавање отпадних вода и прикључењем свих градских и приградских насеља, као и села Грљан, Велики Извор, Звездан и Гамзиград са Гамзиградском Бањом, вредан близу 40 милиона евра.

Оцењено је да ће овај пројекат значајно унапредити живот садашњих и будућих генерација у Зајечару.

„Наш примарни циљ је да дамо још већи подстрек Зајечару, да Зајечар буде много квалитетнији град за живот“, закључио је министар Момировић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.