Вести

У Зајечару представљен Приручник за рад локалних Савета за безбедност

У Зајечару представљен Приручник за рад локалних Савета за безбедност

Организација за европску сарадњу и безбедност, Стална конференција градова и општина и Министарство унутрашњих послова одлучили су да Зајечар буде први од седам градова у Србији у којима ће бити представљен "Приручник за деловање Савета за безбедност у градовима и општинама".

За Град Зајечар, који је Савет за безбедност формирао пре 12 година, ово је велика част, сматра градоначелник Велимир Огњеновић.

Локалне самоуправе имају специфичне безбедносне изазове, тако да се и активности ових тела разликују од општине до општине. Ми смо се у протекле две и по године, откако Савет ради у овом саставу, успешно суочили са поплавама и мигрантском кризом. Сарадња са полицијом је добра, а партнерски ћемо радити и убудуће.

Новак Гајић из СКГО објашњава да је сарадња полиција и локалне самоуправе неопходна како би грађани били безбедни и осећали се сигурно, а да приручник пружа механизме како сарадња не би зависили од нечије добре воље.

Виши саветник за полицију Мисије ОЕБС-а Стефан Вреденмарк објаснио је учесницима презентације у Зајечару методе рада локалних Савета за безбедност, док је Нинослав Јовановић из ПУ Зајечар, као пример добре праксе, представио пројекат о превенцији наркоманије реализован прошлог пролећа у Књажевцу.

На скупу су говорили и представници МУП-а Србије Александар Василијевић и Александар Бандулаја.

Скупу су присуствовали представници локалних самоуправа и Полицијских управа и станица из Зајечарског, Борског и Браничевског округа.

За високе званице из ОЕБС-а, Министарства унутрашњих послова и Сталне конференције градова и општина градоначелник Велимир Огњеновић приредио је свечани пријем.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  нов
  Представници посматрачке мисије ОЕБС-а у Зајечару

  Данас су у Зајечару разговор са градоначелником Бошком Ничићем обавили представници сталне посматрачке мисије ОЕБС-а задужени за Тимочку крајину, Aleksandr Studenikin из Русије и Patricia Cavanagh из Ирске.

  Више
 • 16
  сеп
  Граду Зајечару плакета за допринос унапређењу доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности

  Данас је у Београду одржан завршни догађај „Покретачи промена“ у организацији програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености - Swiss PRO“, који је уз подршку Владе Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, спровела Канцеларија УНОПС у Србији

  Више
 • 27
  феб
  СКГО и ОЕБС указали поверење Зајечару

  У Зајечару ће 1.марта бити представљен „Приручник за деловање Савета за безбедност у градовима и општинама“, који су, настојећи да подстакну и унапреде сарадњу и институционално партнерство локалне самоуправе и полиције, крајем 2015.године објавили СКГО, МУП и ОЕБС.

  Више
 • 09
  феб
  Похвале ОЕБС-а за рад на подизању безбедности грађана

  Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредио је данас пријем за шефицу Одељења за реформу полиције Мисије ОЕБС-а у Србији, Дениз Мацолани. Огњеновић и Мацолани разговарали су о раду и значају Савета за безбедност града Зајечара, сарадњи локалне самоуправе и Полицијске управе, као и о сарадњи града и ОЕБС-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.