Вести

Граду Зајечару плакета за допринос унапређењу доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности

Граду Зајечару плакета за допринос унапређењу доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности

Данас је у Београду одржан завршни догађај „Покретачи промена“ у организацији програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености - Swiss PRO“, који је уз подршку Владе Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, спровела Канцеларија УНОПС у Србији у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина у периоду од 2018. до 2022. године.

Међу добитницима плакете за допринос унапређењу доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности на локалном нивоу је и град Зајечар.

Наша локална самоуправа је у поменутом програму учествовала са низом пројеката међу којима су и формирање онлајн саветовалишта, успостављање механизама за родну равноправност кроз формирање женске одборничке мреже и доношење локалних акционих политика из ове области, оснаживање жена са села за бављење руралним туризмом и њихова едукација, техничка подршка за унапређење процедура за финансирање пројеката организација цивилног друштва, унапређење антикорупцијских политика, е управа, едукација и тренинг запослених за јачање капацитета из области доброг управљања као и успостављање саветодавно -стручних центара за добро управљање.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.