Вести

"Потекла вода студена" у Зајечару

Град Зајечар је био домаћин седме Смотре народног стваралаштва “Потекла вода студена”. Програм је почео отварањем изложбе домаће радиности, традиционалних заната и кухиње, а потом и дефилеом учесника смотре. Организатор манифестације је Цекит, а покровитељ Град Зајечар.

"Град Зајечар је једна од ретких локалних самоуправа која улаже у културу. На овај начин желимо да очувамо народно стваралаштво и да промовишемо манифестације које су постале бренд нашег града", рекла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

"Традицију треба да негујемо, а овакве манифестације су права прилика да зајечарска публика види културно уметничка друштва из града и околине", рекао је Зоран Стаменковић, директор Установе "Центар за културу и туризам" Зајечар.

Публици су се у ревијалном делу представила културно уметничка друштва из Рготине, Лубнице, Вражогрнца, Дубочана, Звездана, Гамзиграда, Копривнице, Николичева, Великог Извора и Зајечара.

Учесницима седме Смотре народног стваралаштва града Зајечара “Потекла вода студена” уручене су захвалнице. Манифестацији су присуствовали представници градова из Србије и окружења.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  јул
  Oдржана прва смотра фолклорних ансамбала Србије „Развило се коло крај Тимока“

  У Центру за културу у Котлујевцу синоћ је одржана прва смотра фолклорних ансамбала Србије „Развило се коло крај Тимока“. Учествовали су фолклорни ансамбли из Књажевца, Бољевца, Сокобање, Параћина , Зрењанина и Зајечара који су се истакли квалитетом игре и колоритом костима најпознатијих српских кореографа.

  Више
 • 18
  јун
  Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

  Након обиласка Бољевца, Сокобање и Књажевца председник се обратио окупљеним грађанима у центру Зајечара. На почетку свог обраћања Вучић се извинио грађанима због 25 минута кашњења, а затим је говорио о планираним улагањима у овај део Србије, најавивши запошљавање 2.000 људи у Зајечару.

  Више
 • 05
  јун
  „Халово у песми и игри“

  „Халово у песми и игри“ назив је нове манифестације која ће у недељу 9.јуна бити одржана у Халову. На смотри ће учествоваће културно –уметничка друштва „Граничар“ из Халова ,,Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра“ и Фолклорна секција Друштва Рома Зајечара.

  Више
 • 09
  апр
  Градски фолклорни ансамбл „Зора“ из Зајечара на Фестивалу фолклора „Златни опанак“

  Градски фолклорни ансамбл „Зора“ из Зајечара учествовао је на Фестивалу фолклора „Златни опанак“ у Ваљеву . У конкуренцији 18 фолклорних ансамбала освојили су 6. место.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.