Вести

"Потекла вода студена" у Зајечару

Град Зајечар је био домаћин седме Смотре народног стваралаштва “Потекла вода студена”. Програм је почео отварањем изложбе домаће радиности, традиционалних заната и кухиње, а потом и дефилеом учесника смотре. Организатор манифестације је Цекит, а покровитељ Град Зајечар.

"Град Зајечар је једна од ретких локалних самоуправа која улаже у културу. На овај начин желимо да очувамо народно стваралаштво и да промовишемо манифестације које су постале бренд нашег града", рекла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

"Традицију треба да негујемо, а овакве манифестације су права прилика да зајечарска публика види културно уметничка друштва из града и околине", рекао је Зоран Стаменковић, директор Установе "Центар за културу и туризам" Зајечар.

Публици су се у ревијалном делу представила културно уметничка друштва из Рготине, Лубнице, Вражогрнца, Дубочана, Звездана, Гамзиграда, Копривнице, Николичева, Великог Извора и Зајечара.

Учесницима седме Смотре народног стваралаштва града Зајечара “Потекла вода студена” уручене су захвалнице. Манифестацији су присуствовали представници градова из Србије и окружења.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.