Вести

Обележен Дан победе над фашизмом

Обележен Дан победе над фашизмом

Поводом обележавања седамдесетогодишњице завршетка Другог светског рата и 9. маја, Дана победе над фашизмом, у суботу, 9. маја положени су венци на спомен „Костурници“ у Зајечару.

У присуству делегација руске и азербејџанске амбасаде, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а и осталих борачких организација и грађана, минутом ћутања одата је пошта палим борцима. Окупљенима се обратио заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић пригодним говором.

У име града Зајечара венац су положили заменик градоначелника др Мирко Николић и помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

Пре седамдесет година, 9. маја 1945. године завршен је Други светски рат потписивањeм Акта о безусловној капитулацији Немачке.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.