Гитаријада

Представљен gitarijada.org

Представљен "Илустровани рокенрол водич" зајечарској публици

У организацији Установе Гитаријада, у Зајечару је промовисана књига Давида Вартабедијана “Илустровани рокенрол водич”. Реч је о илустрованој књизи, уз коју ће најмлађи имати прилику да се упознају, а старији рокери да се подсете на блиставе каријере највећих икона рок музике, кроз призму овог ликовног уметника и рокенрол новинара.

Давид Вартабедијан је човек који воли и познаје рокенрол, а своје интересовање за ову врсту музике описао је и у илистрованом рок водичу, књизи у којој је на 102 стране и кроз 100 илустрација приказана његова визија иностраног рокенрола. Није ни чудо што је управо у Зајечару, граду Гитаријаде, промовисао свој књижевни првенац.

Ватрабедијан је књигу посветио свом оцу, а осим кратких биографија бендова, дата је и по нека занимљивост о њима, уз ауторово сећање на сваки преслушани албум.

Промовишући књигу, Вартабедијан је истакао да га за Зајечар вежу лепе успомене, јер је на Гитаријаду долазио скоро сваке године, а чак је два пута био и у жирију и додао да се нада да ће млади и кроз Гитаријаду, али и кроз оно што он пише и црта, схватити које су праве музичке вредности које треба неговати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  јун
  Зајечар: Одржана друга седница Градског већа

  -По инструкцијама Министарства финансија то је морало да се уради. Испао је део пројеката, а највише смо смањили средства на позицији ликвидације Дирекције за изградњу, трудећи се да што мање пројеката које смо предвидели избацимо из буџета, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић након седнице већа

  Више
 • 07
  мај
  Зајечар: У недељу се обележава Дан победе над фашизмом

  Овим поводом, у 11,30 сати биће организован пријем у салону градоначелника за представника амбасаде Руске федерације. У част палим ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, храбрим борцима НОР-а и војницима Црвене армије,биће положени венци на Спомен Костурницу у 12 сати

  Више
 • 16
  мар
  Зајечар: Одржана 155. седница Градског већа

  На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске бање, Нацрт Одлуке о прихватању удела без накнаде у капиталу FULL PROTECT ДОО Београд-Савски венац, као и Нацрт Одлуке о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

  Више
 • 13
  мар
  ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - УТВРЂЕН БРОЈ БИРАЧА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

  Градска изборна комисија Града Зајечара, на седници одржаној дана 13. марта 2021. године, донела је Одлуку о утврђивању и објављивању укупног броја бирача на територији града Зајечара. На дан 12. март 2021. године у 24,00 часа укупан број бирача на територији града Зајечара је 50471.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.