Вести

Акција

Акција "Налог за безбедно понашање у саобраћају"

''Налог за безбедно понашање у саобраћају'' назив је акције која је данас организована у 47 општина и градова у Србији, међу којима је и Зајечар.

На паркиралиштима у граду и у близини школа возачима су дељени флајери чији је циљ скретање пажње младим возачима на последице вожње под дејством алкохола.

Акцију републичког карактера организује Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, локалним самоуправама и паркинг сервисима, а на локалном нивоу реализују Град Зајечар, Савет за безбедност саобраћаја, ЈП „Зајечар паркинг“ и зајечарски Црвени крст.

Град Зајечар је једна од првих локалних самоуправа која је формирала Савет за безбедност саобраћаја који успешно ради већ нешто више од годину и по дана, истакао је помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

В.Д. директора ЈП "Зајечар паркинг" Данијел Јовановић апеловао је на све возача а поготову младе, да никако не седају за волан под дејством алкохола, Зајечар није толико велики да се не би могло отићи пешице или користити градски превоз или такси.

Волонтери Зајечарског Црвеног крста узели су учешће у акцији поделом флајера возачима, разговору са њима као и вршњачкој едукацији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.