Вести

Штаб за ванредне ситуације спреман је за ову годину

Штаб за ванредне ситуације спреман је за ову годину

Одржана је прва редовна седница Штаба за ванредне ситуације у Зајечару у овој години, на којој је било речи и о припремљености за заштиту и спасавање од поплава, ерозија и клизишта.

"Ове године очекују нас радови на одбрани од поплава на Белом Тимоку, као и на Борској реци, а најпре ћемо кренути од чишћења јаруга", рекао је Милан Благојевић, члан Штаба за ванредне ситуације.

Благојевић је додао да је Штаб за ванредне ситуације у Зајечару спреман уколико дође до изливања река услед наглог топљења снега на планинама и да је механизација у приправности.

На седници Штаба, разматран је и Извештај о раду за 2014. годину, а разговарало се и о предлогу Одлуке о одређивању правних лица за заштиту и спасавање на територији Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 11
  сеп
  Радови на чишћењу јаруга у граду Зајечару

  Радови на чишћењу јаруге у улици доктора Драгише Мишовића у Зајечару, због које су многи становници те улице неколико пута били поплављени, почели су јуче у раним јутарњим сатима, а према речима надлежних, посла има у наредним данима и недељама.

  Више
 • 15
  авг
  Зајечар: Чишћење корита Црног Тимока

  У току је чишћење дела корита Црног Тимока, на простору купалишта „Попова плажа“ ( од дрвеног моста до бране). Радници ЈКП ”Тимок Одржавање”, ЈКП „Водовод“ Зајечар, као и људи добре воље, увелико чисте корито Тимока од траве и алги, насталих због изузетно високих температура.

  Више
 • 01
  авг
  Екипа Зајечара освојила 4. место на такмичењу "City Games"

  У финалу „City Games“ такмичења екипа Зајечара освојила је 4. место на Државном првенству у играма на води. Велико финале одржано је у Чачку, прво место припало је екипи града Суботице.

  Више
 • 18
  јун
  Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

  Након обиласка Бољевца, Сокобање и Књажевца председник се обратио окупљеним грађанима у центру Зајечара. На почетку свог обраћања Вучић се извинио грађанима због 25 минута кашњења, а затим је говорио о планираним улагањима у овај део Србије, најавивши запошљавање 2.000 људи у Зајечару.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.