Вести

Позориште Тимочке крајине

Позориште Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" обележило 68 година рада

Представом “Досије војника Чонкина”, Позориште Тимочке крајине “Зоран Радмиловић” обележило је 68 година постојања. Ова представа рађена је по тексту Владимира Војиновича, а у режији Саше Волића.

Поводом годишњице зајечарског театра, најављене су многе акције и промоције Позоришта Тимочке крајине. Зајечарска публика ће током фебруара моћи да погледа представе за само 100 динара.

Ових дана обележавамо годишњицу професионалног континуираног рада и овом акцијом желимо да омогућимо Зајечарцима да погледају представе по симболичној цени карата”, рекао је Владан Церовић, в.д. директора Позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић”.

У фебруару, на репертоару зајечарског позоришта наћи ће се: „Трансилванија“, „Соко зове орла“, „Кабаре Нушић“, „Досије војника Чонкина“, „Блуз осмех“, „Журка, журка“.

На сцени ће се наћи и дечије представе: „Црвенкапа“, „Три прасета“, „Сама у кући“, „Успавана лепотица“ и „Ко је овде крив“. Дечији фестивал је први велики догађај који очекује Позориште Тимочке крајине у мају.

Очекују нас два велика фестивала: Дечији фестивал у мају и Зоранови дани у октобру. Имао сам недавно у Шапцу састанак са директорима професионалних позоришта и договорили смо сарадњу, како би публика могла да погледа целокупну српску продукцију”, додао је Церовић.

Средином фебруара глумце зајечарског позоришта очекује гостовање у Вировитици, са представом “Кабаре Нушић”, тако да ће тиме почети и промоција Позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић”.

Позориште у Зајечару формирано је 2. фебруара 1947. године као Обласно народно позориште. Прва представа која је одиграна била је “Жита цветају” Јурија Мокрева.

Прва позоришна сезона донела је 7 премијера и 82 репризе, које је видело више од 20 хиљада људи.

На иницијативу људи из зајечарског позоришта, 1965. године основан је један од најзначајнијих позоришних фестивала у Србији – Сусрети професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић”, а 1992. године основани су Дани “Зорана Радмиловића”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  јул
  Зајечар: Утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе

  Данас је на основу резултата узорака послатих лабораторији “Ватрено око”, а на основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок”, утврђено присуство вируса covid-19 код четири (4) особе са територије града Зајечара.

  Више
 • 02
  јул
  Три нова случаја заразе вирусом Covid-19 у Зајечару

  На основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок” - Зајечар, од 5 јуче тестираних особа, још три (3) особе, из Зајечара су Covid-19 позитивне. Две особе су женског и једна мушког пола старосне доби од 40 до 52. године. Данас је у лабараторију “Ватрено око” упућено 15 узорака тестираних грађана Зајечара.

  Више
 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.