Вести

Одржано предавање о безбедности деце у саобраћају

Одржано предавање о безбедности деце у саобраћају

Деца не могу да буду одговорна што страдају у саобраћају, одговорност је на старијима. Они треба да их науче безбедном понашању као и да створе услове за безбедно одвијање саобраћаја.

Са децом вртића “Ђурђевак” Установе за предшколски узраст “Ђулићи” у Зајечару дружили су се представници Црвеног крста, полиције и локалне самоуправе у Зајечару.

Градска управа у Зајечару у сарадњи са Одељењем саобраћајне полиције и Црвеним крстом данас је поново у акцији безбеднијег учешћа деце у саобраћају. Обишли смо основну школу Љуба Нешић где смо деци поделили флуоресцентне прслуке а овде у вртићу предшколцима дајемо брошуру "Пажљивкова правила у саобраћају". На последњој седници Савета за безбедност саобраћаја дефинисали смо теме за медијску промоцију безбеднијег учешћа у саобраћају а више од половине тема се управо односи на безбедност деце, изјавио је Александар Миливојевић, саветник градоначелника.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 13
  мар
  Заседао Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара

  Седницом је председавао градоначелник Зајечара и председник Савета Бошко Ничић. На седници је усвојен Програм рада Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Зајечар за 2023.годину.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

  авет за безбедност саобраћаја града Зајечара је на јучерашњој седници донео закључак и поднео иницијативу да се с обзиром на лоше стање коловоза у улици Железничкој у Зајечару, ограничи кретање одређеним категоријама теретних возила.

  Више
 • 05
  сеп
  Септембар - месец саобраћајне едукације првака

  Од 20.јуна до 30.јула у улицама првог и другог приоритета, као и у зони у близини основних и средњих школа, дечјих вртића и Дома ученика средњих школа урађена је хоризонтална сигнализација, речено је на седници Савета за безбедност саобраћаја. У септембру је предвиђена саобраћајна едукација првака.

  Више
 • 01
  јул
  СБС о паркирању мотоцикала

  Од 20.јуна, када је почело обележавање хоризонталне сигнализације у граду, урађено је 32% од планираних радова, речено је на данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.