Вести

Септембар - месец саобраћајне едукације првака

Септембар - месец саобраћајне едукације првака

Од 20.јуна до 30.јула у улицама првог и другог приоритета, као и у зони у близини основних и средњих школа, дечјих вртића и Дома ученика средњих школа урађена је хоризонтална сигнализација. Радови су коштали 2,23 милиона динара, речено је на седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

На предлог Савета, уз подршку ЈП „Путеви Србије“, током летњег распуста завршено је саобраћајни зонирање области у близини Основне школе „Доситеј Обрадовић“, а радови се приводе крају и код школе „Хајдук Вељко“ у Звездану. Ради повећања безбедности ђака у саобраћају, прошлог лета зониране су школе у Рготини и Великом Извору.

Саобраћајној безбедности најмлађих посвећена је и акција „Пажљивкова правила у саобраћају“ коју ће током септембра заједнички реализовати Републичка агенције за безбедност саобраћаја и Савет за безбедност саобраћаја Града Зајечара. Свим првацима биће подељена књига о понашању у саобраћају, а Црвени крст ће организовати едукативну представу „Љупка и Зоки“ у свим школама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

  авет за безбедност саобраћаја града Зајечара је на јучерашњој седници донео закључак и поднео иницијативу да се с обзиром на лоше стање коловоза у улици Железничкој у Зајечару, ограничи кретање одређеним категоријама теретних возила.

  Више
 • 01
  јул
  СБС о паркирању мотоцикала

  Од 20.јуна, када је почело обележавање хоризонталне сигнализације у граду, урађено је 32% од планираних радова, речено је на данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

  Више
 • 04
  апр
  Редовна седница Савета за безбедност саобраћаја

  Чланови Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара разматрали су на данашњој седници више дописа и обавештења из домена саобраћаја,а додељена су и конкретна задужења.

  Више
 • 01
  феб
  Повећана саобраћајна безбедност најмлађих

  На седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара усвојен је извештај о раду овог тела за прошлу годину и утврђен Програм расподеле средстава за унапређење безбедности саобраћаја у 2016.години. Ради веће безбедности најмлађих прошле године су зониране школе у Великом Извору и Рготини.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.