Вести

Промоција књиге

Промоција књиге "Фајронт у Сарајеву" доктора Нелета Карајлића

Установа центар за културу и туризам – ЦЕКИТ у четвртак увече организује промоцију књиге доктора Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“. Од 19 сати у Џез кафеу публици ће се обратити аутор Др Неле Карајлић и писац Вуле Журић.

Фајронт у Сарајеву је тешко, помало болно, свакако сетно пребирање по успоменама једног од Сарајлија који су тај град у Титовој Југославији учинили посебним. Нови примитивизам је Сарајево избацио из зглобне чашице, учинио га другачијим, дао му ореол авангарде, а највећа звезда тог покрета био је др Неле Карајлић.

Ово је његова прича, искрена, духовита, прича без које предратно Сарајево – град раје и папака – није могуће разумети до краја. У том казивању Неле је сањар о сунчаној страни улице, наивац, жртва, визија која хода, непресушни извор идеја, хрпа страха. Унутар корица Фајронта у Сарајеву сазнаћете неке од детаља неопходних да у потпуности схватите ко су били, или ко су данас, Сарајлије без чијих имена, стваралаштва и каријера, Сарајево не би памтили ни по чему другом до по Сарајевском атентату.

Тај и такав живот могао је да се креће, и кретао се, само од линије шеснаестерца фудбалског клуба Вратник, давних седамдесетих, до Првог коронарног одељења Ургентног центра у Београду, четрдесетак година касније. Све што се важно одиграло између те две стварне и временске линије, наћи ћете у овој књизи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  дец
  Други Новогодишњи базар

  Дух предстојећих празника осећа се у граду. На Тргу ослобођења почео је Новогодишњи базар. На педесетак тезги изложени су разноврсни производи - новогодишњи украси, бројне рукотворине, мед, домаћи сапуни, прерађевине од меса, накит. Изложена роба се може разгледати и купити до суботе.

  Више
 • 08
  дец
  Зајечар обележава Светски дан хорског певања

  Светски дан хорског певања биће обележен у Зајечару у недељу, 11.децембра, заједничким концертом више хорова. Манифестација почиње изложбом "Зајечарски хорови".

  Више
 • 06
  дец
  Новогодишњи базар почиње 15.децембра

  Традиционални Новогодишњи базар и ове године биће одржан од 15. до 17. децембра на Тргу ослобођења у Зајечару. Организатор су Регионална привредна комора Зајечар и ЦЕKИТ.

  Више
 • 16
  јул
  Представљена дела са прошлогодишње колоније "Гамзиград"

  У галерији Народног музеја Зајечар отворена је изложба слика 22. сазива међународне ликовне колоније Гамзиград, која је организована августа 2015. у Гамзиградској бањи. Представило се 11 уметника из Србије, Македоније и Бугарске, који су оставили по два своја дела колонији.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.