Вести

Зајечар у ритму музике

Зајечар у ритму музике

Пригодним програмима на платоу испред Позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић“ и на Градском тргу синоћ је и у Зајечару обележен Светски дан музике.

На платоу испред позоришта наступили су хорови: Чаролија, Феликс Ромулијана, Лавиринт, Хор Саборне цркве рођења пресвете Богородице, Хор источно-црквеног појања Свети Никодим Тасмански и Хор припремних разреда Музичке школе. Учествовали су и Удружење „Владислав Хиршл“ и књижара „Калиграф“.

На Градском тргу наступили су џез балерине, чланови Плесног клуба „Ла Луна“, хип-хоп и брејк денс састава, а организована је и модна ревија хаљина, креаторке Тине Младеновић.

Обележавању Светског дана музике прикључили су се и школски бенд „Рок Ћира и Рок Спира“ у Jazz cafeu. Посетиоци су могли да погледају и култн филм „Бал на води“ са Естер Вилијамс.

Програм су организовали Цекит, Дечји центар, Музичка школа „Стеван Мокрањац“, Позориште“Зоран Радмиловић“, Гитаријада и Jazz cafe.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више
 • 22
  апр
  САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - ЈОШ 12 ГРАЂАНА ПОЗИТИВНО НА КОРОНАВИРУС

  На основу најновијих 79 обрађених узорака (узетих 16.04. (1) и 20.04. (78) у Зајечару има 12 нових потврђених грађана позитивних на присуство вируса Covid-19. Ради се о очигледном примеру локалне трансмисије истог. У укупном броју град Зајечар, по евиденцији ЗЗЈЗ “Тимок”, сада има 41 инфицираног коронавирусом.

  Више
 • 27
  мар
  Обавештење о броју тестираних на COVID-19

  На територији Тимочке Крајине (Зајечарски и Борски округ), поред два регистрована случаја (Зајечар), тестирано је, данас и јуче, још 18 особа са сумњом на симптоме вируса covid-19 или су имали контакте са особама којима је присуство вируса потврђено

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.