Вести

Амбасадорка Румуније Силвија Давидоју у Зајечару

Амбасадорка Румуније Силвија Давидоју у Зајечару

Амбасадорка Румуније Њ.Е. Силвија Давидоју боравила је у данас у Зајечару и том приликом у Градској управи разговарала са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

Градоначелник је изразио велико задовољство што је имао прилику да угости Њ.Е. Силвију Давидоју.

-Заиста смо у једном пријатељском, отвореном и искреном разговору попричали о многим темама, како о темама од локалног значаја, тако и о европским фондовима, пројектима прекограничне сарадње. Велику захвалност дугујемо томе што Румунија пружа подршку Србији у очувању суверенитета и територијалног интегритета Косова и Метохије, и готово сам сигуран да ће Румунија остати привржена начелима повеље УН, ми смо пријатељске земље, поручио је Бошко Ничић и додао да је тема разговора био и образовни систем, румунски језик, али и досадашња сарадња са генералним конзулатом Румуније у Зајечару.

-Захваљујем се на срдачној добродошлици и драго ми је што сам са градоначелником могла да причам о многим темама. Разговарали смо о будућој сарадњи када су у питању прекогранични пројекти, првенствено о поновној сарадњи Еврорегиона Зајечар –Видин –Калафат, рекла је новинарима амбасадорка Републике Румуније, Њ.Е. Силвија Давидоју и додала:

-Ми смо сигурни да пријатељство наше две земље треба да почне од људи, њихових међуљудских односа. У градоначелнику сам нашла јако доброг саговорника који цени румунски народ и који има пуно добрих пријатеља у Румунији, рекла је амбасадорка, која је након састанка у Градској управи посетила Народни музеј и Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.