Вести

Уручени уговори неформалним групама младих у Зајечару: Финансијски подржано 13 пројеката

Уручени уговори неформалним групама младих у Зајечару: Финансијски подржано 13 пројеката

У великој сали Скупштине града Зајечара уручени су уговори неформалним групама младих, који ће бити подржани у реализацији пројеката који су од општег интереса за младе у Зајечару.

13 идеја ће бити реализовано у оквиру пројекта Омладински фондови, који се спроводи на основу програма Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”.

Пројекат Омладински фондови реализује се са циљем да допринесе учешћу младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава за пројекте које покрећу и воде млади. Град Зајечар је препознао квалитет програма и учествовао у његовом спровођењу заједно са Фондацијом Ане и Владе Дивац.

Младе је поздравио помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић .

-Посебну захвалност дугујем Фондацији Дивац јер је наш град препознао као град који жели да учествује у овим пројектима. Посебно ми је драго што имамо три неформалне групе младих са села, а такође имамо и средњошколце. Сигуран сам да ће вас следеће године бити више, посебно из руралних средина. Ми као град ћемо вас сигурно подржати, истакао је Станковић.

Јелена Ракић из Фондације Ана и Владе Дивац је такође изразила захвалност како младима, тако и Граду на успешно реализованом конкурсу и идејама које ће бити од општег добра за све младе у Зајечару.

-Ја се захваљујем граду што су препознали прилику, ово је леп резултат за прву годину. Пројекти су доста различити, али је јако важно сто има и пројеката из зајечарских села. Важно је да покренемо екипу која је са села, али је лепо што имамо и средњошколце, казала је Ракић.

У наредне две године, овај пројекат ће се спроводити у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, коју спроводи ГИЗ у партнерству са релевантним министарством за питања омладине, а уговоре су потписали:

Гамзиград – сређивање простора за омладину

Гимназија – клупице за ходник школе

Гимназија – чивилуци и кутија за тоалете

Гимназија – мантили за кабинет хемије

Медицинска школа – лутка за наставу прве помоћи

Неформално удружење РЕВОЛТ – сређивање простора у библиотеци за књижевне вечери и трибине

Књигалисте, неформална група љубитеља књижевности – књиге и подкаст емисије са писцима у „Макерс лаб“-у

Млади спортисти – соларно осветљење фудбалског терена на Краљевици

Селачка – сређивање спортског терена у селу

Скејт тим – сређивање скејт парка

Традиција Лесковац – сеоска колиба близу Грлишког језера

За стрељану – Сређивање стрељане

Велика Јасикова – сређивање простора за окупљање младих омладински фондови

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.