Вести

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА И КАНДИДАТКИЊА ЗА ЧЛАНОВЕ И ЧЛАНИЦЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА И КАНДИДАТКИЊА ЗА ЧЛАНОВЕ И ЧЛАНИЦЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

На основу члана 4. Одлуке о оснивању Савета за младе града Зајечара Градско веће града Зајечара објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА И КАНДИДАТКИЊА ЗА ЧЛАНОВЕ И ЧЛАНИЦЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

Предложите кандидате и/или кандидаткиње за чланове и чланице Савета за младе Града Зајечара, чије оснивање за циљ има усклађивање активности у вези са остваривањем омладинске политике Града Зајечара.

Савет за младе има 9 чланова/ца (укључујући и председника/цу и заменика/цу Савета) које именује Градско веће града Зајечара.

Председник/ца и чланови/це Савета за младе именују се на период од четири године, а по истеку мандата могу бити поново именовани.

Савет чине три представника органа Града, три представника ученика и студената, један истакнути стручњак са искуством у раду са младима, заговарању и омладинској политици и два представника формалних или неформалних удружења која се баве питањима младих.

Најмање једну трећину чланова Савета чине млади узраста од 15-30 година који су активностима и поступцима значајно афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници.

Градско веће града Зајечара бира чланове Савета водећи рачуна о равноправности полова.

Чланови Савета се бирају под условима да поседују искуство у раду са проблемима са младим, доказану стручност, односно да су активно учествовали у већем броју активности младих.

Кандидате за чланове Савета за младе могу да предложе удружења младих и удружења које се баве младима, ученички парламенти, неформалне групе, одборничке групе, школе и друге јавне службе и установе. Предлагачи морају писмено образложити како су и на који начин њихови кандидати активностима и поступцима значајно афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници, односно да ли су добитници школске, факултетске, научне, односно друге награде од значаја за различите области интересовања младих, да ли поседују вишегодишње искуство у раду са проблемима младих, доказану стручност, односно да су активно учествовали у већем броју активности од важности за младе.

Ваше предлоге доставите у писаном облику, у затвореној коверти преко услужног центра Градске Управе града Зајечара са назнаком – за Канцеларију за локални економски развој у чијој је надлежности локална омладинска политика (предлог за члана/чланицу Савета за младе), најкасније до 24. фебруара 2023. године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.