Вести

 Фестивал малих позоришних форми у зајечарском театру вечерас отвара “Књига о Милутину-део први” у извођењу Ненада Јездића

Фестивал малих позоришних форми у зајечарском театру вечерас отвара “Књига о Милутину-део први” у извођењу Ненада Јездића

У зајечарском позоришту ће од 11. до 15. октобра бити одржан пети по реду Фестивал малих позоришних форми.

Биће изведено шест врхунских монодрама и дуодрама из Србије, Северне Македоније и Босне и Херцеговине.

Фестивал ће вечерас у 20.00 сати отворити представа Звездара театра из Београда “Књига о Милутину-део први” у извођењу Ненада Јездића.

Наредних вечери биће изведене представе: „Кармен“ Драмског театра из Скопља, Северна Македонија, у извођењу Биљане Драгичевић Пројковски, „Петријин венац“ Театра на брду из Београда, у извођењу Мирјане Карановић, затим дуо драма „Прах“, рађена у копродукцији ЈУ Центра културе и младих Опћине Сарајево и Сарајевског Удружења драмских уметника “Алттеатар”, Босна и Херцеговина, у којој играју Гордана Бобан и Мирсад Тука.

Последњег дана Фестивала малих позоришних форми, 15. октобра, биће одигране две представе: од 12.00 сати „Продавница будућности“, ЈУ Културно - спортског центра Бугојно, Босна и Херцеговина, у извођењу Санела Угарака, а од 20.00х „Феликс и Дорис“ Театра Мадленијанум из Београда, у којој играју Вања Милачић и Владимир Грбић.

Цена комплета карата за шест представа је 1500 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.