Вести

Арно Гујон разговарао са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем

Арно Гујон разговарао са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије Арно Гујон посетио је Зајечар, а у салону Градске управе разговарао са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

-Градоначелник Зајечара ме је упознао са многим пројектима који ће бити покренути. Видим да је Зајечар град са пуно потенцијала. Много људи су пореклом из Зајечара, а живи у дијаспори, па ћемо ми у сусрету са њима у Француској, Немачкој, Аустрији, да разговарамо о њиховом завичају и њиховом повратку, јер је то велика инвестиција за град. Из сусрета са многим Србима у дијаспори видим да имају јаку жељу да се једног дана врате у завичај, рекао је Гујон после састанка.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је овом приликом рекао да сви они који су отишли у иностранство треба да се врате у завичај и да стечени капитал уложе овде.

-Улагање овде много је вредније јер овде имају своја огњишта, која не треба да стоје празна. Моја препорука је та да се врате својим кућама, да улажу свој новац овде и да се овде ради. Трошкови живота у другим земљама су много већи, а улагајући новац овде можемо да покренемо и неку производњу, поручио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Арно Гујон је други пут у Зајечару, а последњи пут је био пре четири године на Фестивалу хришћанске културе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.