Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 20 новозаражених

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 20 новозаражених

На основу 107 новообрађених PCR и Аg узорака , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо још двадесет (20) covid-19 позитивних особа ( 18,7% од броја тестираних).

Дванаест (12) новоинфицираних особа су женског пола и осам мушког пола старости од 14 до 80 година живота.

На три (3) контролних тестирања није било covid-19 позитивних особа.

​​​ Од почетка пандемије обрађено је укупно 50.897 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 141 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 11.038 грађана Зајечара (5.697 женског и 5.341 мушког пола).

Од овог броја код 10.753 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

Број хоспитализованих пацијената инфицираних вирусом covid-19, на Инфективном одељењу је 21 (капацитет овог одељења је 50), пацијента и имамо још двадесет девет (29) слободних места за хоспитализацију.

У последња 24 h било је 0 пријема и 0 отпуста пацијената на Инфективном одељењу.

Од 21 хоспитализованог пацијента 14 су на кисеоничкој потпори.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника, наставимо тренд пада броја инфицираних и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

Комунална милиција и инспекцијске службе, у сарадњи са МУП и ПУ Зајечар, вршиће двадесетчетворочасовну контролу поштовања прописаних епидемиолошких мера а у складу са смерницама КШ Републике Србије и сходно Закону о заштити становништва од заразних болести.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 61.274 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 24.545 грађана (54,44% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 23.459 грађана ( 52,03% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 13.270 грађана ( 29,43%).

Вакциони пункт у Дому културе у Котлујевцу, по информацијама из ЗЦ Зајечар, ради нормално радно време као и пре празника од 08,00-16,00 h.

Очито је да је број инфицираних, у односу на број тестираних, у нашем граду, задњих дана значајно расте, да се заражавају и вакцинисани и невакцинисани, али и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од тежих облика вирусне инфекције covidom-19 вакцина и поштовање прописаних мера ношења заштитних маски, социјалне дистанце и хигијене/дезинфекције (пре свега руку).

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.