Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 16 новозаражених, 13 пацијената на кисеоничкој потпори

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 16 новозаражених, 13 пацијената на кисеоничкој потпори

На основу 127 новообрађених PCR и Аg узорака , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо још шеснаест (16) covid-19 позитивних особа ( 12,6% од броја тестираних).

Шест (6) новоинфицираних особа су женског пола и десет (10) мушког пола старости од 3 до 74 година живота.

На три (3) контролна тестирања није било covid-19 позитивних особа.

​​​Од почетка пандемије обрађено је укупно 50.033 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 126 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 10.861 грађана Зајечара (5.604 женског и 5.257 мушког пола).

Од овог броја код 10.675 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

Број хоспитализованих пацијената инфицираних вирусом covid-19, на Инфективном одељењу је 14 (капацитет овог одељења је 50), пацијента и имамо још тридесет шест (36) слободна места за хоспитализацију.

У последња 24 h било је 2 пријема и 0 отпуста пацијената на Инфективном одељењу.

Од 14 хоспитализованих пацијента свих 13 су на кисеоничкој потпори.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника, наставимо тренд пада броја инфицираних и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

Комунална милиција и инспекцијске службе, у сарадњи са МУП и ПУ Зајечар, вршиће двадесетчетворочасовну контролу поштовања прописаних мера у време прослава Нове године и Божића у циљу спречавања броја инфицираних особа вирусом covid-19 услед кршења епидемиолошких мера а у складу са смерницама КШ Републике Србије и сходно Закону о заштити становништва од заразних болести.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 61.093 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 24.489 грађана (54,31% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 23.403 грађана ( 51,91% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 13.201 грађана ( 29,28%).

Вакциони пунктови, по информацијама из ЗЦ Зајечар, неће радити на Божић 07.01.2022.године.

Очито је да је број инфицираних, у односу на број тестираних, у нашем граду, задњих дана варира, да се заражавају углавном невакцинисани, али и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

У жељи да предстојеће Бадње вече и Божић, проведете што лепше у име ШВС града Вас МОЛИМО да, чувајући себе и друге, испоштујете све заштитне мере и да се коначно решимо овог планетарног зла.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.