Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 16 новозаражених, 12 пацијената на кисеоничкој потпори

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 16 новозаражених, 12 пацијената на кисеоничкој потпори

На основу 123 новообрађена PCR и Аg узорка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо још шеснаест (16) covid-19 позитивних особа ( 13% од броја тестираних).

Осам новоинфицираних особа су женског пола и осам мушког пола старости од 9 до 87 година живота.

На пет (5) контролних тестирања немамо covid-19 позитивних особа.

​​​ Од почетка пандемије обрађено је укупно 48.855 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 126 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 10.704 грађана Зајечара (5.527 женског и 5.177 мушког пола).

Од овог броја код 10.511 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

Број хоспитализованих пацијената инфицираних вирусом covid-19, на Инфективном одељењу је 19 (капацитет овог одељења је 50), пацијента и имамо још тридесет једно (31) слободно место за хоспитализацију.

У последња 24 h био је 1 пријем и 0 отпуста пацијената на Инфективном одељењу.

Од 19 хоспитализованих пацијента њих 12 су на кисеоничкој потпори.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 60.625 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 24.437 грађана (54,20% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 23.285 грађана ( 51,64% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 12.903 грађана ( 28,62%).

Очито је да је број инфицираних, у односу на број тестираних, у нашем граду знатно опада, да се заражавају углавном невакцинисани, али и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Тренутно више од 3/4 хоспитализованих особа, са covid-19 инфекцијом, у ЗЦ Зајечар чине невакцинисане особе.

Такође је, сада већ медицински потврђено, извесно да они који су прележали covid инфекцију пре неколико месеци нису заштићени од поновног заражавања и да треба да буду имунизовани/вакцинисани како би смо коначно спречили ширење и мутацију вируса.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.