Вести

Одржана 6.седница Скупштине града Зајечара Фото: Радио Магнум

Одржана 6.седница Скупштине града Зајечара

Седница Скупштине града Зајечара, шеста по реду, одржана је данас у сали Установе Народно позориште – Центар за културу „Зоран Радмиловић“. Након предложене допуне, на дневном реду се нашло 19 тачака, а на почетку седнице, три одборника Одборничке групе „Победа“ Др Ненада Ристовића изјаснила се да напушта ову одборничку групу и да постају самостални одборници.

Одборници су данас усвојили неколико тачака које се односе на заштиту животне средине. Међу њима су израда Локалног плана управљања отпадом на територији Града Зајечара, израда Плана квалитета ваздуха на територији Града Зајечара, израда Програма заштите животне средине на територији Града Зајечара за период од 2022. до 2030. године.

Такође, пред одборницима је данас поново била Одлука о додатној заштити породиља на територији града Зајечара, која је након двочасовне дискусује одборника, усвојена са 46 гласова.

Планови и програми пословања неколико зајечарскох јавних предузећа -Водовода, ЈКСП Зајечар, ЈКП Хигијена Зајечар и Јавног комуналног предузећа Паркирање, пројектовање и наџор, за наредну годину, су такође усвојени.

Одборници су усвојили и неколико одлука које се тичу Апотекарске установе „Зајечар“, а међу њима и одлуку о радном времену организационих једница те установе.

Такође, одборници су већином гласова, усвојили и измену Решења о именовању Комисије за избор директора јавних предузећа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 21
  феб
  Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

  Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

  Више
 • 29
  нов
  19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

  На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

  Више
 • 29
  нов
  АКРЕДИТАЦИЈЕ - 20. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

  Сутра, 30. новембра у великој сали Скупштине града Зајечара биће одржана 20.седница Скупштине града. Седница је заказана за 14:30 часова.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.