Вести

Зајечар: Симулацијом пожара и поплава успешно реализована вежба „СИСТЕМ 2021“

Зајечар: Симулацијом пожара и поплава успешно реализована вежба „СИСТЕМ 2021“

Симулацијом пробоја воде и поплаве и спасавањем поплављених, код ушћа Црног и Белог Тимока, као и симулацијом пожара услед паљења трафо станице изазваног поплавама, недалеко од Изворског пута, данас је у Зајечару на пет локација успешно изведена велика показна оперативно-тактичка вежба „СИСТЕМ 2021“.

На последњој тачки, у хали спортова Основне школе “Хајдук Вељко” организован је смештај лица која се евакуишу услед поплаве, чиме је затворен програм ове показне вежбе.

Према речима команданта Штаба за ванредне ситуације града Зајечара Бошка Ничића, вежба је показала добру спремност свих субјеката који су учествовали у њој и Зајечар је, како каже, спреман да реагује и збрине људе на прави начин, уколико дође до неке елементарне непогоде.

-На основу извештаја и снимака које смо примили, на територији града Зајечара сви учесници вежбе су били изузетни. Мислим да су ватрогасци увек показивали спремност, као и све остале екипе, а данас су то и потврдили. Видели смо да су спремни за случај неке непогоде која може да нас задеси, истакао је Ничић и додао да Зајечар има проблем атмосферских вода и да ће се у наредном периоду радити на решавању тог проблема.

У вежби „СИСТЕМ 2021“ учествовали су Сектор за ванредне ситуације, Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, Здравствени центар Зајечар, Црвени крст, ПУ Зајечар, извиђачи, Туристичка организација града, сва зајечарска јавно-комунална предузећа, Добровољно ватрогасно друштво, волонтери градских месних заједница.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.