Вести

ШВС:ЗАКЉУЧАК  о организовању манифестације „Башта Балкана“  “Михољски сусрети села Србије 2021”  у Великом Извору

ШВС:ЗАКЉУЧАК о организовању манифестације „Башта Балкана“ “Михољски сусрети села Србије 2021” у Великом Извору

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на седници одржаној 01.10.2021. године, донео је

ЗАКЉУЧАК

о организовању манифестације „Башта Балкана“

“Михољски сусрети села Србије 2021”

у Великом Извору

​I ДОЗВОЉАВА СЕ организовање манифестације „Башта Балкана“ у Великом Извору, 02.10.2021.године и 03.10.2021.године, која се организује у оквиру републичке манифестације „Михољски сусрети села Србије 2021.“.

​Манифестација „Башта Балкана“ у Великом Извору организује се на отвореном простору у складу са мерама које је прописао републички Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19.

​У такмичарским дисциплинама у којима није могуће одржати растојање између два лица од најмање два метра ношење заштитних маски је обавезно. Лица која врше припремање и излагање хране и пића на манифестацији дужна су да примене све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље посетилаца, а посебно одржавања физичке дистанце и ношење заштитне маске.

​Посетиоци манифестације су дужни да између два лица која нису чланови истог домаћинства, држе физичку дистанцу од 2 метра. Уколико није могуће одржати прописано растојање између два лица од најмање 2 метра обавезно је ношење заштитне маске.

​Позоришна представа која ће се одржати 03.10.2021. године, као једини догађај у затвореном простору, ограничава се на 50% попуњености капацитета сале у којој се одржава. Улаз у салу биће омогућен само онима који су примили најмање две дозе , било које вакцине, а од пријема друге дозе је прошло минимум 21 дан, имају потврду о прележаној covid-19 инфекцији или PCR (Ag) тест који није старији од 48 сати. Провера потврда вршиће се на улазу у салу где ће дежурати најмање један комунални милиционер, потребан број припадника полиције у складу са проценом ПУ Зајечар и један припадник инспекцијских служби надлежних за контролу и примену Закона о заштити становништва од заразних болести.

Припадници комуналне милиције и полиције, који су овлашћена службена лица, морају проверавати матичне бројеве на сертификатима о имунизацији и потврдама о прележаној ковид инфекцији и PCR и Ag тестовима издатим од надлежних здравствених служби (Здравственог центра Зајечар или ЗЗЈЗ „Тимок“ Зајечар или ЗЗЈЗ из краја из кога долазе), са личним картама (или било којим документом који има слику и ЈМБГ), да би се онемогућила злоупотреба туђих потврда и сертификата.

Лица млађа од 15 година нису дужна да имају наведене потврде и сертификате (али су у обавези ношења заштитних маски као и сви други посетиоци), док ће осталим лицима, која су имала могућност вакцинације, исти бити неопходни за улазак у салу где се одржава представа.

​На манифестацији је обавезно присуство санитарног инспектора, комуналне милиције и полиције који ће вршити непрекидну контролу примене мера.

​II Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​​III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

II број: /2021

У Зајечару, 01.10.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.