Вести

У Зајечару још 36 позитивних лица на корона вирус: Преминуле четири особе

У Зајечару још 36 позитивних лица на корона вирус: Преминуле четири особе

На основу 86 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још тридесетшест (36) covid-19 позитивних особа ( 41,9% од броја тестираних).

Седамнаест (17) новоинфицираних особа је женског пола и деветнаест (19) мушког пола старости од 11 до 83 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 35.620 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 125 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 7.061 грађана Зајечара (3.643 женског и 3.418 мушког пола).

Од овог броја код 6.270 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештена је четрдесетосам (48) инфицираних особа ( 3 пријема , 0 отпуста ) од чега је двадесетосам (28) пацијената на кисеоничкој подршци.

На Инфективном одељењу има још 2 слободна места.

На Одељењу продужене неге и лечења смештено је деветнаест (19) covid-19 инфицираних особа ( 0 пријема и 0 отпуста) којима је неопходна хоспитализација, а четири (4) пацијента су на кисеоничкој подршци.

На овом одељењу остало је још 1 слободно место за хоспитализацију covid позитивних особа.

Нажалост, на Инфективном одељењу, у писледња 24 h, преминула су четири (4) панцијента од последица covid-19 инфекције.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

Дешава се управо оно на шта је градски ШВС упозоравао задња три месеца, апелујући да се вакцинишемо, а то је да смо, избегавајући вакцинацију и не успевајући да постигнемо цифру од БАР 50% ревакцинисаних, ушли у зачарани круг из којег излаза нема и где мутација вируса, међу невакцинисанима, доводи и до обољевања све већег броја вакцинисаних као и деце и младих.

Тиме, као и непоштовањем мера, угрозили смо нормалан живот и функционисање здравственог система и наш град увели међу локалне самоуправе са процентуално највећом стопом заражавања.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 48.984 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 22.702 грађана (50,35% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 21.686 грађана (48,10% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 4.596 грађана (10,19%).

Молимо грађане, чак и оне који су прележали covid-19 инфекцију, а до сада нису имунизовани, да дођу у Дом здравља Зајечар и приме једну од две (тренутно) понуђене вакцине и то :

- од 09,00-13,00 (Sinofarm) и

- од 13,00 - 17,00 (Pfizer).

У Дому културе у “Котлујевцу”, од 07,00-14,00 почело је давање треће дозе вакцине (по избору) заинтересованим грађанима.

Трећа доза вакцине, током викенда, примаће се у просторијама Дома здравља у Зајечару од 09,00-17,00 h.

Очито је да број инфицираних, у односу на број тестираних, ДРАСТИЧНО расте у нашем граду, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Тренутно око 2/3 хоспитализованих особа, са covid-19 инфекцијом, у ЗЦ Зајечар чине невакцинисане особе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.