Вести

Челни људи

Челни људи "Аптива" у Зајечару: Састанак и обилазак погона нове brownfield инвестиције

Јуче су челни људи мултинационалне компаније “АПТИВ” одржали састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем, након чега су обишли погоне нове brownfield инвестиције у Зајечару.

Овим поводом се огласио градоначелник и најавио конференцију за медије на којој ће бити изнети сви детаљи о почетку градње фабрике у оквиру “greenfield” инвестиције у ПЗ “Запад”.

-Имао сам задовољство да, после дужег времена, а услед проблема проузрокованих пандемијом, угостим челне људе мултинационалне компаније “АПТИВ” задужене за Источну Европу, господина Marca Massana i господина Luisa Figueiredu.

У изузетно срдачном разговору добио сам информације о разлозима кашњења отварања, већ регистроване, фабрике “АПТИВ-ЗАЈЕЧАР”, као и о вероватном термину почетка рада исте у, реновираним, погонима некадашње компаније “Горење”.

Заједно са њима, договорено је, да тачан датум почетка рада погона, у оквиру привремене “brownfield” инвестиције, као и почетак градње фабрике у оквиру “greenfield” инвестиције у ПЗ “Запад”, ускоро објавимо на заједничкој конференцији за штампу која ће бити уприличена у нашем граду.

У заједничком разговору недвосмислено смо закључили да је немерљив допринос председника Вучића и његових сарадника, као и Владе Републике Србије, а посебно Министарства финансија, у доласку ове компаније, која тренутно послује у 44 земаља света, има 124 фабрике и око 180.000 запослених, и у наш град.

Такође смо се, током разговора, осврнули и на не случајне, злонамерне, спинове везане за услове рада и пословања у овој компанији и закључили да су исти дело оних који своју будућност граде на слогану “што горе, то за њих боље” и који ни Србији а ни Зајечару, а посебно бројним незапосленим људима, не мисле ништа добро.

Заједно са гостима обишли смо и погоне нове brownfield инвестиције (бивше “Горење”), где су нам се придружили и директор “Аптива-Зајечар” господин Adorian Loart као и вођа пројекта “Аптив-Зајечар” господин Борис Милић. На лицу места имали смо прилику да се уверимо да су погони, канцеларије и пратеће просторије потпуно реновиране у површини преко 7 000 м2 и да је при крају инсталација комплетне опреме и машина.

Поштујући молбу челних људи компаније ово су све информације, до конференције за штампу, које се могу изнети у јавност, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.