Вести

Oдржана 4. седница Скупштине града Зајечара

Oдржана 4. седница Скупштине града Зајечара

У сали установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару, одржана је 4. седница Скупштине града Зајечара.

Поред осталих тачака, међу најважнијим тачкама била је Одлука о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину, као и Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 30.06.2021. године, које су већином гласова одборници локалног парламента усвојили.

На седници усвојено је и Решење о усвајању Годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња” Зајечар – у ликвидацији за 2020. годину, усвојена је Одлука о усвајању Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности Града Зајечара за период 2021–2024. године, као и Одлука о усвајању Плана детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода на територији града Зајечара, као и Одлука о приступању изради Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка” у КО Мали Извор.

Дато је зелено светло и на Предлог Одлуке о отуђењу непокретности – објекта бр. 4 који се налази на деловима кп. бр. 5834/5,5829/52 и 8474/2 све у КО Зајечар, у ул. Ђуре Ђаковића у Зајечару, из јавне својине Града Зајечара, прикупљањем понуда, и на Предлог Одлуке о отуђењу непокретности – дела зграде пословних услуга у Зајечару, на кп. бр. 9664/10 КО Зајечар, из јавне својине града Зајечара, непосредном погодбом.

Одборници су усвојили и и Годишњи извештај о раду Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” за 2020. годину, Решење о усвајању Финансијског извештаја за прошлу годину, као и Решење о давању сагласности на Одлуку о расподели добити овог јавног предузећа.

Усвојено је и Решење о усвајању Извештаја о раду и пословању са извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар за 2020. годину, као и Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка овог јавног предузећа за прошлу годину, Решење о усвајању извештаја о пословању и Решење о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” за прошлу годину, Решење о давању сагласности на Одлуку о расподели добити, као и Решење о давању сагласности на другу измену Плана и програма пословања овог јавног предузећа.

Усвојени су и Извештај о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена” Зајечар за 2020. годину, Одлука о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Хигијена” Зајечар за претходну годину и Статут овог јавног предузећа.

На седници локалног парламента усвојен је и Годишњи финансијски извештај са мишљењем овлашћеног ревизора на Финансијски извештај за 2020. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар и Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка овог предузећа за прошлу годину, као и Извештај о раду и пословању Апотекарске установе “Зајечар” за 2020. годину, Решење о усвајању Извештаја о финансијском пословању ове установе за прошлу годину, Решење о давању сагласности на План рада Апотекарске установе “Зајечар” за 2021. годину и Решење о давању сагласности на Финансијски план Апотекарске установе “Зајечар” за ову годину.

Чланови локалног парламента усвојили су и Предлог Решења о давању сагласности на прву измену и допуну Финансијског плана за 2021. годину Центра за социјални рад „Зајечар”, као и Предлог Решења о одређивању мртвозорника града Зајечара.

Одборници су изгласали и Предлог Решења о давању сагласности на прву допуну Годишњег програма рада за 2021. годину Туристичке организације града Зајечара и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Народног музеја „Зајечар”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.