Вести

ШВС: Донет ЗАКЉУЧАК, угоститељским објектима са баштом дозвољен рад искључиво на отвореном...

ШВС: Донет ЗАКЉУЧАК, угоститељским објектима са баштом дозвољен рад искључиво на отвореном...

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 70/20), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je, на седници одржаној 04.04.2021. године, донео:

ЗАКЉУЧАК

​I. Од понедељка 05. априла 2021. године, угоститељским објектима са баштом дозвољен је рад искључиво на отвореном, уз поштовање свих епидемиолошких мера, које између осталог подразумевају највише петоро људи за истим столом, уз обавезан размак од два метра између столова.

​Забрањено је извођење сценско-музичког програма (жива музика у баштама).

​Објектима којима до сада није био забрањен рад, као и угоститељским објектима са баштом, дозвољава се радно време од 06.00 до 22.00 часа.

​Кафићи и ресторани и даље могу вршити шалтерску продају хране и пића без обзира на то да ли имају или немају башту, а достава хране и пића је дозвољена 24 сата дневно, седам дана у недељи.

​Тржни центри, кафићи и ресторани који немају башту остају затворени.

​Фитнес клубови, спа центри, теретане и сл. морају да обезбеде 16 квадратних метара по особи, док остали објекти морају да обезбеде 9 квадратних метара по особи. ​У број присутних особа у објекту улазе и запослени.

​Апотеке, бензинске пумпе, лабораторије, ординације, ветеринарске амбуланте и сл. могу радити 24 сата дневно уз поштовање свих раније прописаних епидемиолошких мера.

​Радно време установа културе (биоскопи, позоришта, библиотеке и сл.), као и услове под којима могу да обављају делатност, Штаб за ванредне ситуације града Зајечара ће прописати најкасније до 11. априла 2021. године, до када њихово радно време и примена до сада прописаних епидемиолошких мера остају непромењени.

​Вршиће се појачана контрола од стране комуналне инспекције, комуналне милиције и санитарне инспекције свих објеката којима није забрањен рад.

​II. Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III. За време важења овог Закључка не примењују се одредбе Наредбе Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 63/20) која прописује ограничење радног времена објектима из става I овог Закључка на другачији начин.

У Зајечару, 04.04.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  апр
  КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 16 новозаражених, преминула три лица

  На основу 90 новообрађених PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још шеснаест (16) covid-19 позитивних особа ( 18 % од броја тестираних). Од овог броја 7 особа су женског и 9 мушког пола, старости од 11 до 76 година живота.

  Више
 • 13
  апр
  Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  У периоду од 14.04.-17.04. за грађане Зајечара, који се нису пријавили за вакцинацију а желе да приме вакцину против covid-19 вируса, компаније “Fajzer/Biontek” (америчке производње), у Дому културе у Котлујевцу од 14,00-20,00 сати. Док траје имунизација овом вакцином прекида се,

  Више
 • 12
  апр
  У Зајечару још 33 позитивне особе на коронавирус: Преминуло једно лице

  На основу 72 новообрађена PCR и Аg узорка, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још тридесеттри (33) covid-19 позитивне особе ( 46% од броја тестираних). Од овог броја 22 особе су женског и 11 мушког пола, старости од 19 до 75 година живота.

  Више
 • 09
  апр
  ШВС града Зајечара: Донет нови ЗАКЉУЧАК

  ​Установа је дужна да редовно врши дезинфекцију свих просторија у којима бораве запослени и посетиоци. ​Установе су дужне да редовно врше проветравање просторија у којима бораве посетиоци и запослени, природном вентилацијом, отварањем прозора.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.