Вести

Срдачна добродошлица аустријском амбасадору

Срдачна добродошлица аустријском амбасадору

Председник Скупштине Саша Мирковић и градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредили су данас пријем за амбасадора Аустрије у Београду, његову екселенцију др Johannesа Eignerа.

Први пут сам у Зајечару, дошао сам да отворим изложбу у музеју, али се осећам као код своје куће и увек ћу радо доћи,

рекао је амбасадор Einger, захваљујући домаћинима на срдачном пријему.

Амбасадора је посебно интересовало да ли је Зајечар претрпео штете од поплава.

Ми смо се на време припремили, иако је овде по квадратном метру пало близу 500 литара, највише у Србији. Међутим, консултовали смо струку, тако да смо правовремено одреаговали па штете има само у пар помоћних објеката у Трнавцу. Руководимо се народном изреком “Ко пита - не скита”,

изјавио је председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић.

Мирковић је захвалио амбасадору Аустрије на бризи и пажњи коју ова братска земља поклања нашим грађанима у дијаспори и изразио наду да ће Гамзиградска бања и Николичево ускоро бити налик бањама у Аустрији.

У знак добродошлице, председник Скупштине Града Зајечара је његовој екселенцији, амбасадору Аустрије др Johannesu Eigneru, поклонио тестију.

Након пријема, аустријски амбасадор отворио је у Народном музеју изложбу коју су припремили Аустријски културни форум и зајечарски музеј “Бујно затишје пред буром – период уочи 1914. године.”

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.