Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Један смртни исход, 17 инфицираних лица

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Један смртни исход, 17 инфицираних лица

На основу 89 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још седамнаест (17), нових, covid-19 позитивних особа ( 19% од броја тестираних).

Од овог броја 10 особа су женског и 7 мушког пола, старости од 16 до 81 година живота.

Урађен је један (1) контролни тест и особа није позитивна на присуство вируса covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 15.378 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 88 раније тестираних (2 комерцијална).

Јуче је тестирано 43 особа ( 14 комерцијално).

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 3399 грађана Зајечара (1709 женског и 1690 мушког пола).

Од овог броја, код 3.059 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештена је 44 особа ( 5 пријема и 2 отпуста) а на Грудном одељењу 26 особа ( 1 пријема и 2 отпуста) и на Одељењу продужене неге 3 (1 пријема и 0 отпуста).

Један пацијент пребачен је на даље лечење у covid болницу у Крушевцу.

На жалост, на Одељењу продужене неге ЗЦ Зајечар, услед инфекције вирусом covid-19 имали смо један (1) смртни случај.

На кисеоничкој потпори је 43 пацијента.

На одељењима , у covid систему, преостало је још 47 слободних места за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Ревакцинација грађана, који су добили позив преко e-uprave или телефоном, врши се на оба имунизациона пункта у времену од 08,00-18,00 сати.

Од данас, вакцинација првом дозом вакцина, врши се на вакцинационом пункту у ДЗ Зајечар у времену назначеном у обавештењу које грађани добијају након пријављивања.

До сада је дато (“Фајзер”, “Синофарм” и “Спутњик В”) 12.029 вакцина од чега је 7.658 примило прву вакцину и 4.371 је ревакцинисано (друга доза вакцине).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.