Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Пет смртних исхода и још 26 инфицираних лица

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Пет смртних исхода и још 26 инфицираних лица

На основу 77 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још двадесетшест (26), нових, covid-19 позитивних особа (34% од броја тестираних).

Од овог броја 19 особа су женског и 7 мушког пола, старости од 22 до 84 године живота.

Урађено је и 8 контролних тестирања и ни једна особа није позитивна на присуство вируса covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 15.176 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 87 раније тестираних (1 комерцијални).

Јуче је тестирано 51 особа (24 комерцијално).

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 3344 грађана Зајечара (1682 женског и 1662 мушког пола).

Од овог броја, код 3.039 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештена је 43 особа ( 1 пријем и 0 отпуста) а на Грудном одељењу 26 особе ( 1 пријем и 3 отпуста) и на Одељењу продужене неге 3 (0 пријема и 0 отпуста).

На жалост, на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар, услед инфекције вирусом covid-19 имали смо четири (4) смртна случаја и један (1) смртни случај на Грудном одељењу ЗЦ Зајечар.

На кисеоничкој потпори је 44 пацијента, на оба одељења ЗЦ Зајечар која су у covid систему.

На одељењима , у covid систему, преостало је још 49 слободних места за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Ревакцинација грађана, који су добили позив преко e-uprave или телефоном, врши се на оба имунизациона пункта у времену од 08,00-18,00 сати.

Од данас, вакцинација првом дозом вакцина, врши се на вакцинационом пункту у ДЗ Зајечар у времену назначеном у обавештењу које грађани добијају након пријављивања.

До сада је дато (“Фајзер”, “Синофарм” и “Спутњик В”) 11.505 вакцина од чега је 7.465 примило прву вакцину и 4.040 је ревакцинисано (друга доза вакцине).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.