Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Један смртни исход и још 26 инфицираних лица

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Један смртни исход и још 26 инфицираних лица

На основу 87 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још двадесетшест (26), нових, covid-19 позитивних особа ( 30% од броја тестираних).

Од овог броја 12 особа су женског и 14 мушког пола, старости од 1 до 71 година.

Урађено је и 8 контролних тестирања и ни једна особа није позитивна на присуство вируса covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 14.774 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 96 раније тестираних (10 комерцијалних).

Јуче је тестирано 56 особа (33 комерцијално).

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 3223 грађана Зајечара (1612 женског и 1611 мушког пола).

Од овог броја, код 2932 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештено је 47 особа ( 1 пријем и 1 отпуст) а на Грудном одељењу 30 особа ( 1 пријем и 5 отпуста) и на Одељењу продужене неге 2 (0 пријема и 0 отпуста).

На жалост, на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар, услед инфекције вирусом covid-19 имали смо један (1) смртни случај.

На кисеоничкој потпори је 41 пацијент, на оба одељења ЗЦ Зајечар која су у covid систему.

На одељењима , у covid систему, преостало је још 41 слободно место за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Ревакцинација грађана, који су добили позив преко e-uprave или телефоном, врши се на оба имунизациона пункта у времену од 08,00-18,00 сати.

Од данас, вакцинација првом дозом вакцина, врши се на вакцинационом пункту у ДЗ Зајечар у времену назначеном у обавештењу које грађани добијају након пријављивања.

До сада је вакцинисано и ревакцинисано, “Фајзер”, “Синофарм” и “Спутњик В”, вакцинама 9.629 грађана Зајечара (3.638 ревакцинисано другом дозом вакцине).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.