Вести

ШВС донео ЗАКЉУЧАК о ограничавању радног времена: Продужене постојеће мере

ШВС донео ЗАКЉУЧАК о ограничавању радног времена: Продужене постојеће мере

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 70/20), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 11.01.2021. године, донео

ЗАКЉУЧАК

о ограничавању радног времена

​I Почев од 11.01.2021. године ОГРАНИЧАВА СЕ радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри и сл.), објекти у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте), приређивачи посебних и класичних игара на срећу (кладионице, коцкарнице и сл.), дечије играонице као и делатности у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично)тако да ти објекти могу радити од 05.00 до 20.00 часова.

​Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

​- апотека и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, који могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка

​- трговинске и друге радње, пекаре и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа могу да раде до 21.00 час.

​У угоститељским објектима (ресторани, кафићи, барови и сл.) није дозвољено пуштање музике нити извођење било каквог музичког садржаја.

​Установе које обављају делатност у области културе (позоришта, биоскопи, музеји, библиотеке, историјски архив, фолклорна друштва и сл.) могу обављати само оне делатности које не подразумевају истовремено присуство више лица у истом простору, те је истима забрањено организовање било каквих културних и других догађаја у којима учествује више лица. Ове установе могу организовати рад до 21 час.

​II Овај закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III За време важења овог Закључка не примењују се одредбе Наредбе Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 63/20) која прописује ограничење радног времена објектима из става I овог Закључка на другачији начин.

​IV Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

У Зајечару, 11.01.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ

СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.