Вести

 ЗАЈЕЧАР: ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ИЗДАО САОПШТЕЊЕ

ЗАЈЕЧАР: ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ИЗДАО САОПШТЕЊЕ

Због велике количине влажног снега, који је оптеретио нисконапонске носеће каблове и изазвао кварове на мрежи, тренутно је близу 20.000 потрошача, на подручју које покривају ЕДБ “Зајечар” и ЕДБ “Неготин” (села у тзв. “Салашком подручју”), остало без електричне енергије. Све екипе ЕДБ “Зајечар” су на терену а у помоћ су позване и екипе из Ниша.

Из ЕДБ моле грађане за стрпљење, пошто је број кварова толики да се не могу отклонити у кратком року.

На терену су и све екипе предузећа “STRABAG”, ЈКП “Тимок одржавања” и ЈКП “Зајечар”/Стамбено/ које раде на отклањању снежних наноса са улица и тротоара.

По плану, у оваквим ситуацијама, чисте се улице по приоритетима (од 1. до 3.), те молимо грађане, привредне субјекте, предузетнике и власнике СТР да сходно својим могућностима и сами предузму мере прописане законом за одржавање површина испред својих објеката.

У фази када то буде могуће, због других послова које раде, овим екипама прикључиће се и радници ЈКП “Водовод”-Зајечар.

-ШВС града координира рад екипа на терену али је, у овом тренутку, док снег и даље пада, немогуће покрити сва подручја истовремено те је стрпљење и разумевање једино што морамо имати, наводи се у саопштењу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.