Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

Још 66 новозаражених и 1 смртни исход у последњих 24 часа на територији града Зајечара

Још 66 новозаражених и 1 смртни исход у последњих 24 часа на територији града Зајечара

На основу 148 новообрађена PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још шездесетшест (66), нових Covid-19 позитивних особа (44,6% од броја тестираних).

Од овог броја 37 особа су женског и 29 мушког пола, старости од 6 до 81 година живота.

Урађен је 15 контролних тестова и четири особе су и даље позитивне на присуство вируса.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 8968 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 83 раније тестираних грађана и 1 комерцилани узорак.

До сада је обољевање од Covid-19 инфекције потврђено код 1876 грађана Зајечара (916 женског и 960 мушког пола). Од овог броја, код 1084 особa више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештено је 47 пацијената (8 пријема) а на Грудном одељењу 44 пацијента (7 пријема и 3 отпуста) и на Одељењу продуженог лечења 19 пацијената (4 пријема и 2 отпуста).

На кисеоничкој потпори је 56 пацијената, на сва три одељења, ЗЦ Зајечар која су у Covid систему.

Током последња 24 сата, нажалост, имали смо и један (1) смртни случај на Грудном одељењу ЗЦ Зајечар, као последицу инфекције овим вирусом.

На сва три одељења преостало је још 10 слободних места за смештај Covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели (њих преко 650), без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.