Вести

Штаб за ванредне ситуације: Донет ЗАКЉУЧАК о ограничавању радног времена

Штаб за ванредне ситуације: Донет ЗАКЉУЧАК о ограничавању радног времена

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 15/19 и 17/19), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 03.12.2020. године, донео:

ЗАКЉУЧАК

о ограничавању радног времена

​​I. Почев од 04.12.2020. године па до доношења нових одлука Кризног Штаба РС и Владе РС, ОГРАНИЧАВА СЕ радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и сл.), и приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), дечијим играоницама као и објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте) и делатност у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), тако да ти објекти радним данима (од понедељка до петка) могу радити од 05.00 до 17.00 часова. Наведени објекти неће радити од петка од 17.00 часова до понедељка до 05.00 часова ујутру.

​​Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

​​- апотека и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, који могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка као и суботом и недељом.

​​- трговинске и друге радње, пекаре и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа могу да раде радним данима као и суботом и недељом до 21.00 час.

​​- пијаце које суботом и недељом могу да раде од 06.00 до 15.00 часова.

​​- друге радње и објекти на којима се пружају услуге где није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања (обућарске, кројачке, столарске, стаклорезачке и сличне радње, сервиси и технички прегледи и сл.) могу да раде и суботом.​

​​II. Почев од 04.12.2020. године, па до стварања повољније епидемиолошке ситуације, забрањује се организовање спортских дешавања и тренинга у спортској хали на Краљевици.

​​III. Установе које обављају делатност у области културе (позоришта, биоскопи, музеји, библиотеке, историјски архив, фолклорна друштва и сл.) могу обављати само оне делатности које не подразумевају истовремено присуство више лица у истом простору, те је истима забрањено организовање било каквих културних и других догађаја у којима учествује више лица.

​​IV. За време важења овог Закључка не примењују се одредбе Наредбе Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 63/20) која прописује ограничење радног времена објектима из става I овог Закључка на другачији начин.

У Зајечару, 03.12.2020. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

​КОМАНДАНТ

​Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.