Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

Корона пресек у Зајечару: У задња два дана 3 новозаражена

Корона пресек у Зајечару: У задња два дана 3 новозаражена

Након периода затишја од 25.09. 2020. до 01.10. 2020.год. када на 110 тестираних узорака нисмо имали ни једно Covid-19 позитивно лице током задња два дана, а на основу 32 урађена PCR теста, имамо три (3) позитивна лица и то сва три женског пола, старости између 22 и 60 година.

Са овим позитивним случајевима број оболелих у Зајечару, од почетка пандемије, попео се на 430 особа (197 ж + 233 м) док је број излечених 401.

Број потврђених смртних случајева од вируса Covid-19, у овом периоду, je три (3).

Тренутни број активних Covid-19 случајева је 26 од чега је петоро (5) смештено на Инфективно одељење ЗЦ Зајечар а остали су на кућном лечењу и под здравственим надзором.

За 46 тестираних резултати се још очекују као и за 21. данас тестирану особу из нашег града.

ШВС града редовно прати ситуацију и сходно развоју исте предузимаће одговарајуће мере.

Посебна пажња и надзор, у циљу очувања стабилне епидемиолошке ситуације, предузимају се према угоститељским објектима, кладионицама, малопродајним објектима и тржним центрима, пијацама и јавним просторима на којима се окупљају веће групе грађана од мерама предвиђеног броја.

Комуналној милицији и инспекцијским службама, од стране ШВС и оперативног тима, издат је налог да крену са кажњавањем без опомињања пошто је константовано да, након готово осам месеци трајања пандемије, не постоји особа која није упозната са прописаним мерама ношења заштитних маски и држања прописане дистанце.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.