Вести

ЈОШ ШЕСТ ПОЗИТИВНИХ ЛИЦА У ЗАЈЕЧАРУ! Спровешће се ДОДАТНЕ МЕРЕ!

ЈОШ ШЕСТ ПОЗИТИВНИХ ЛИЦА У ЗАЈЕЧАРУ! Спровешће се ДОДАТНЕ МЕРЕ!

На осниву 67 од јуче обрађених узорака имамо шест (6) нових covid-19 позитивних лица.

Од овог броја две (2) особе су мушког и четири (4) женског пола, старости између 27 и 81 година.

То је 414 забележени случај covid-19 инфекције у Зајечару од почетка пандемије од, до сада, 4586 тестираних и 4546 обрађених PCR тестова.

Данас је послато 20 PCR узорака грађана Зајечара тестираних под сумњом на инфекцију вирусом SARS-CoV-2.

За 40 тестираних узорака, који су раније послати, резултат се још очекује.

Број излечених особа, након потврђене инфекције вирусом covid-19, износи 365.

-Данас је, након евидентног раста броја инфицираних на територији нашег града, а након прицене да се велики број власника и радника у објектима услужних и угоститељских делатности као и грађана не придржава прописаних мера, издат налог да се припреми хитна Одлука о комуналном реду, одржи седница ШВС, Градског већа Зајечара и седница Скупштине града по хитном поступку на којој ће ова одлука бити усвојена.

Закључак је, Комисије за праћење и спровођење мера ШВС, да се ОДМАХ морају ангажовати додатне инспекцијске службе и да се мора успоставити двадесетчетворочасовна сарадња и координација ШВС-комуналне милиције- Полицијске управе-републичких инспекцијских служби- Прекршајног суда и надлежног тужилаштва.

Оцењено је да “најслабију карику” у овом ланцу представљају тужилаштво и прекршајни суд као и пореска инспекција која до сада није уопште желела да се укључи у координацију акција на спречавању рада и бахаћењу појединих субјеката који незаконито пружају, пре свега, угоститељске услуге.

Доношењем нове Одлуке о комуналном реду очекује се много ефикаснији рад на спречавању ширења инфекције вирусом covid-19 у наредном периоду, рекао је Бошко Ничић командант Штаба.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.