Вести

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић у Зајечару: СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА РАД ШТАБА У ЗАЈЕЧАРУ!

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић у Зајечару: СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА РАД ШТАБА У ЗАЈЕЧАРУ!

Члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић састао се данас са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем, директором Здравственог центра Зајечар др Мирославом Стојановићем и директором Специјалне болнице за рехабилитацију Гамзиградска бања др Радетом Костићем.

Др Бранислав Тиодоровић је овом приликом похвалио Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, јер је у претходном периоду радио за најбољу оцену.

-Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је на време предузео све мере. Само одговорним понашањем можемо сузбити епидемију корона вируса. Здравствени центар у Зајечару је адекватно одговорио на изазове корона вируса, био је спреман за ову ситуацију, иако је у граду Зајечару протеклих дана било повећања броја оболелих. Дом здравља је добро организиван, може се рећи да је локална самоуправа Зајечар пружила сву неопходну логистику и подршку. Подржавам у потпуности набавку апарата за PCR лабораторију, рекао је Тиодоровић и додао:

-Важно је да се на време откривају оболели, код првих симптома да се јаве лекару. Ова ситуација је још увек неповољна, али постоји блага тенденција пада, било би добро да се овако настави. Понашајте се одговорно, солидарно, самосвесно. Обраћам се младим људима да посебно воде рачуна. Процена је да за месец дана имамо контролисану ситуацију, истакао је др Бранислав Тиодоровић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је истакао да му је драго што је рад Штаба у Зајечару добио похвале, јер су све донете наредбе најбоље за становништво.

- Најважније је да подигнемо свест код грађана. Код нас се успешно лече пацијенти, нека остане тако, да не одлазе на лечење у Ниш. Иапк, процентуално број оболелих у односу на број тестова није охрабрујући, тако да нема опуштања. Не можемо бити неодговорни према другима. Ако сада сузбијемо све, ми ћемо период јесени дочекати спремни, рекао је Ничић и поручио:

-Ово је заједничка борба, сви заједно морамо да се боримо и покажемо одговорност, према себи и другима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.