Вести

Зајечар: Донет ЗАКЉУЧАК о  потреби хитне набавке лабораторије за PCR тестирање!

Зајечар: Донет ЗАКЉУЧАК о потреби хитне набавке лабораторије за PCR тестирање!

На хитној седници ШВС града Зајечара која је данас одржана донет је ЗАКЉУЧАК о покретању јавне набавке у стању ванредне ситуације.

Руководство ЗЗЈЗ “Тимок” је дало гаранције свим локалним самоуправама Тимочке Крајине да је кадровски и просторно опремљено за вршење PCR тестирања уколико добије одговарајућу опрему и уређаје.

Набавка се мора спровести, уз поштовање закона, ШТО ХИТНИЈE.

На основу чл. 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 15/19 и 17/19) , Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je, на седници одржаној 18.07.2020. године, донео

ЗАКЉУЧАК

о потреби хитне набавке лабораторије за PCR тестирање

I

​НАЛАЖЕ СЕ ГРАДУ ЗАЈЕЧАРУ да за потребе грађана које покрива Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар хитно спроведе поступак набавке и набави лабораторију за PCR тестирање.

II

​Набавку лаборатије из става 1. овог Закључка потребно је набавити преко надлежног органа Града Зајечара, с тим што ће јединице локалне самоуправе које покрива Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар учествовати у финансирању заједничке набавке наведене лабораторије, сразмерно броју становника у укупном броју становника Тимочке крајине.

​Ради спровођења набавке лабораторије из става 1. овог Закључка неопходно је да Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар што хитније Градској управи града Зајечара-Одељењу за обједињене јавне набавке и локални економски развој достави техничку спецификацију и другу документацију која је од значаја за припрему конкурсне документације.

III

​По набавци лабораторије из става 1. овог Закључка исту дати на коришћење Заводу за јавно здравље „Тимок“ Зајечар.

IV

​О спровођењу овог Закључка стараће се Градска управа града Зајечара-Одељење за обједињене јавне набавке и локални економски развој.

V

​Закључак ступа на снагу даном доношења и исти доставити Градској управи града Зајечара и Заводу за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на даљу надлежност.

II бр.87-173/2020

У Зајечару, 18. 07. 2020. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

​ КОМАНДАНТ

​ Бошко Ничић

О б р а з л о ж е њ е

​На заједничком састанку начелника Зајечарског и Борског округа, као и свих председника општина и градоначелника са територије ових округа, на којем састанку је присуствовала и директорка Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар са сарадницима и санитарни инспектор из Зајечарског округа, који је одржан дана 16. 07. 2020. године у сали Скупштине града Зајечара, донет је између осталог, Закључак да се за потребе грађана које покрива Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар под хитно, учешћем пропорционалног броја становника, набави лабораторија за PCR тестирање, а из разлога огромног кашњења резултата тестова који се упућују у референтне лабораторије у Београд. Закључено је да се ова набавка обави преко града Зајечара, с тим да ће остале локалне самоуправе финансијски учествовати у набавци, сразмерно броју становника у укупном броју становника Тимочке крајине.

​Имајући у виду наведено, Штаб за ванредне ситуације Града Зајечара донео је Закључак као у диспозитиву.

​ ​

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.