Вести

Преминула 1 особа из Зајечара: Штаб за ванредне ситуације -Могуће увођење ванредне ситуације

Преминула 1 особа из Зајечара: Штаб за ванредне ситуације -Могуће увођење ванредне ситуације

По извештајима, тренутно обрађених тестова из Зајечара, данас немамо нових случајева особа инфицираних covid-19 вирусом.

За велики број тестова (174) очекујемо резултате из референтних лабораторија.

Данас је послато још 35 узорака новотестираних особа.

На лечењу у ЗЦ Зајечар налази се:

* Инфективно одељење - 27 особа (од којих је код 15 потврђено присуство вируса);

* Грудно одељење - 13 особа (сви са потврђеним присуством вируса).

У кућној изолацији, под терапијом, са потврђеним позитивним PCR тестом, налази се 30 особа из Зајечара.

У covid болници у Нишу, преминула је једна особа из Зајечара, мушког пола, старости 37 година.

Како је најавио градоначелник Зајечара Бошко Ничић, ШВС Зајечара ће заседати, у четвртак, одмах након заједничког састанка начелника оба Управна округа (Зајечарског и Борског) са градоначелницима и председницима општина.

-Размотрићемо, уз консултације са стручно-оперативним тимом, увођење ванредне ситуације у граду због евидентног непоштовања уведених мера.

Мере су уведене не зато што је то нечији хир већ ради заштите СВИХ НАС и нашег града ! Очито је да механизам самосвести, молби, апела, па и кажњавања (колико је то могуће без увођења ванредне ситуације) не функционише, за не мали број суграђана, те ће овај корак бити ИЗНУЂЕН, рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.