Вести

Осам новоинфицираних вирусом у Зајечару:

Осам новоинфицираних вирусом у Зајечару: "Само од нас и ИСКЉУЧИВО ОД НАС, зависи хоћемо ли живети без или у ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ!"

Пристигли резултати показују да у граду имамо осам (8) новоинфицираних вирусом covid-19.

Од овог броја пет (5) особа је мушког и три (3) особе женског пола. Старосна доб новоинфицираних креће се од 34 до 65 година.

Данас, поново, након пар релативно “мирних” дана, имамо нагло погоршање епидемиолошке ситуације. Са данас послатих 24 узорака очекују се резултати за укупно још 150 тестираних особа из Зајечара.

Укупно активно covid-19 позитивних, на територији града Зајечара, тренутно је 43 (од 164 од почетка пандемије).

Од овог броја 15. позитивних је смештено на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар и 1 особа у КЦ Ниш. Остале позитивне особе, асимптоматске или са лаком клиничком дликом, налазе се у изолацији и на кућном лечењу.

Укупно хоспитализованих, са потврђеним присуством вируса covid-19, или сумњом на присуство овог вируса, је 27 на Инфективном и 12 на Грудном одељењу ЗЦ Зајечар.

Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник града Зајечара Бошко Ничић је рекао да уколико се оваква епидемиолошка слика настави, захтеваће озбиљно разматрање нових, пооштрених, мера од стране ШВС града.

-Очигледно је да је иста производ потпуног опуштања, што се да уочити и даље, посебно у поподневним и вечерњим сатима, на местима окупљања већих група у парковима, на јавним местима, кафићима (где се не поштује обавеза прописане дистанце) и сл. Јуче сам написао, а иза тога стојим, да само од нас и ИСКЉУЧИВО ОД НАС, зависи хоћемо ли живети без или у ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ (?)! Такође напомињем, још једном, да је сутра велики хришћански празник ПЕТРОВДАН и да они који славе, или одлазе на славља (иако она нису званично дозвољена) поведу (и спроведу) максимално рачуна о поштовању свих прописаних мера заштите како у верским објектима тако и у својим кућама и код домаћина који славе.

Капацитети за хоспитализацију и лечење оболелих особа, по информацијама које ШВС има, су нам при крају и сви заједно радимо на томе да изнађемо додатне. Зато Вас, на крају, још једном, МОЛИМ да нам СВИ, грађани (млади и старији) у томе максимално помогнете. Најбољи начин за то је да поштујете мере ношења заштите, држања прописане дистанце и мера хигијене.

Немојмо дозволити да својим понашањем постанемо ниво ЖАРИШТЕ covid-19 инфекције у Србији !- поручио је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.