Вести

Данас из Зајечара послато 29 узорака на тестирање у референтне лабораторије

Данас из Зајечара послато 29 узорака на тестирање у референтне лабораторије

Данас је присуство вируса covid-19 утврђено код једног грађанина Зајечара (1983.год.).

Covid-19 позитивна особа смештена је на Инфективно одељење ЗЦ Зајечар.

На инфективном и грудном одељењу ЗЦ Зајечар смештено је укупно 34 особа од којих је код њих 13 потврђено присуство овог вируса док се 20, covid-19 потитивних особа (асимптоматичних или са лаким симптомима), налази у изолацији на кућном лечењу и под сталним надзором лекара.

Пацијенти, из нашег града, са тешком клиничком сликом углавном се налазе на лечењу у КЦ Ниш.

Данас је из Зајечара послато 29 (21+8) узорака на тестирање у референтне лабораторије “Торлак” и “Ватрено око”.

У име Штаба за ванредне ситуације грађанима Зајечара се обратио Бошко Ничић, градоначелник.

Поштовани суграђани,

Пред нама је велики православни празник Св. Петра и Павла - ПЕТРОВДАН, када смо, до ове пошасти која нас је задесила, масовно одлазили на славе код пријатеља, приређивали сеоске “заветине”, вечерње игранке и прославе.

Без обзира на наредбу ШВС да је, због “ровите” епидемиолошке ситуације то, ове године, ЗАБРАЊЕНО ја Вас МОЛИМ да се уздржите не због забране већ због ЖИВОТА СВИХ НАС и очувања колико толико нормалног живота у нашем граду и здравственог система који је већ сада преоптерећен.

Непоштовање овог мог АПЕЛА И МОЛБЕ (у име ШВС), непридржавање прописаних мера и ризично понашање, довешће нас у ситуацију коју нико од нас не жели - да морамо скраћивати радно време локала и продавница, затварати пијаце, обустављати јавни превоз...уводити ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ !

То нам, свеснима и савеснима, уопште не треба, и зато Вас НАЈЉУДСКИЈЕ МОЛИМ да не организујете никакве масовне прославе и да, на евентуалним славама у кућној варијанти, испоштујете све мере дистанце, заштите и по могућности користите (што више) отворен простор (дворишта, баште и сл.) и мере, што чешће, дезинфекције руку. Само од нас, СВИХ НАС, и нашег понашања зависи КАКО ЋЕМО ЖИВЕТИ и да ли ћемо се изборити са вирусом! -рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.