Вести

 „Љубави, нека буде воља твоја“ - Mузичко-поетско вече одушевило публику у Зајечару

„Љубави, нека буде воља твоја“ - Mузичко-поетско вече одушевило публику у Зајечару

У пуној сали зајечарског театра синоћ је одржан концерт Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац“ из Зајечара под руководством Маје Миленковић , „Љубави, нека буде воља твоја“, посвећен женама поводом њиховог празника. Ово музичко-поетско вече одушевило је публику која је громким аплаузом градски хор два пута враћала на сцену .

Концерт који је организован две године након оснивања зајечарског певачког друштва потврдио је велики напредак у певању у односу на први наступ најмађег зајечарског хора. Публика је са уживањем слушала одличну интерпретацију композиција из богате традиције византијског хорског певања које је хор извео на прошлогодишњем Антика фесту у представи „Опсада и пад Константинопоља“, затим руске песме: „Коњ“ и „Рјабинушка“, композиције из опуса Стевана Стојановића Мокрањца и других домаћих аутора, као и народне песме „Пошла румена „ „Ајде Јано“ и „Мндра мја“ ( Лепотице моја) . Корепетирори су били : Душан Ђорђевић на хармоници, Милош Трајковић на тарабуци и Весна Обрадовић Костић, клавир.

Комплетном ужитку допринели су глумци зајечарског позоришта : Наташа Петровић у улози водитеља и Бранислав Мијатовић који је говорио стихове о љубави. Најлепше стихове говорила је и чланица хора , професорка Славица Станковић. Уз одличне видео анимације, било је ово вече за памћење у зајечарском позоришту.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.