Вести

Светски дан хорског певања обележен у Зајечару

Светски дан хорског певања обележен у Зајечару

Светски дан хорског певања обележен је у зајечарском Позоришту бесплатним концертом хорова из Зајечара, Бора, Неготина и Сокобање који су одушевили зајечарску публику . Преко 100 чланова поменутих хорова отпевали су више од 20 композиција домаћих и страних аутора. Учествовали су : Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“, којим руководи Маја Миленковић, Камерни хор „Лавиринт“ из Зајечара, под руководством Жељке Алексић, „Ђурђевак“, група Етно радионице Центра за културу из Бора, чији је вођа Тамара Глишић, Градски хор „Мокрањац“ из Неготина са уметничким руководиоцем Ружицом Рајковић и дечји хор „Соколићи“ из Сокобање, којим руководи Милица Божић Антић.

Учеснике концерта поздравио је Владимир Ђуричић , директор Народног позоришта Тимочке Крајине-Центра за културу “Зоран Радмиловић”,установе која већ другу годину заредом успешно организује обележавање светског дана хорског певања

Да подсетимо, Светски дан хорског певања прославља се од 1990 године, сваке друге недеље у децембру , или око тог датума, величајући вредности као што су солидарност, мир и разумевање .Вечерашњи концерт поводом Светског дана хорског певања пријављен је Међународној федерацији хорске музике и може се видети на сајту федерације.

На почетку концерта , минутом ћутања одата је пошта Јовици Михаиловићу, организатору културних манифестација у установи “Зоран Радмиловић”, који је јуче изненада преминуо.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.