Вести

Културни програм посвећен руско-српским односима у Историјском архиву у Зајечару

Културни програм посвећен руско-српским односима у Историјском архиву у Зајечару

Историјски архив "Тимочка крајина" Зајечар и Центар руског географског друштва у Србији приређују културни програм посвећен руско-српским односима.

Тим поводом, у Историјском архиву у Зајечару биће представљена књига под насловом "Руско културно наслеђе у Србији", уз отварање изложбе фотографија "Русија -најлепша земља на свету". Представљање књиге и изложбу пратиће пројекција филма поводом 170 година постојања Руског географског друштва.

Програм ће бити приређен у Галерији Историјског архива у Зајечару, у четвртак, 27. фебруара 2020. године, са почетком у 13 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 11
  апр
  „Периодика Историјског архива у Зајечару (1852 - 2019)“

  Поводом Дана архива, Историјски архив „Тимочка крајина“ Зајечар приређује изложбу под називом „Периодика Историјског архива у Зајечару (1852 - 2019)“, у понедељак, 15. априла.

  Више
 • 20
  апр
  Промоција књиге за Дан Архива

  Историјски Архив " Тимочка крајина " Зајечар данас обележава 69.година рада и постојања. Тим поводом у галерији установе биће организована промоција књиге "Генерал Никола Цоловић - са бојних поља 1912-1918".

  Више
 • 24
  јан
  Сарадња СССР и СФРЈ у зборнику докумената

  У галерији зајечарског архива данас је одржана промоција књиге Зборника докумената под називом „Сусрети и разговори на највишем нивоу руководилаца Југославије и СССР-а 1965-1980“.

  Више
 • 27
  окт
  Осмо издање научно-стручног скупа о медицини, фармацији и ветерини

  Научно-стручни скуп, осми по реду, под називом „Историја медицине, фармације, ветерине и народна здравствена култура“ одржан је у Зајечару. Скуп је међународног карактера, а осим аутора из Србије радове су представили и гости из Бугарске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.