Вести

Феликс Ромулијана добија највећи новац ЕУ од свих подунавских локалних самоуправа

Феликс Ромулијана добија највећи новац ЕУ од свих подунавских локалних самоуправа

У оквиру 42. Међународног сајма туризма данас је на штанду „Доњег Подунавља“ уприличена свечаност доделе 16,5 милиона евра за пројекат изградње визиторског центра на „Феликс Ромулијани“, ревитализације тврђаве „Фетислам“ у Кладову и обнове Рајачких пивница.

Свечаности је присуствовао, и на њој говорио, председник републике Србије Александар Вучић, Њ.Е. шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, представница амбасаде Немачке у Србији, те министри Расим Љајић и Јадранка Јоксимовић.

Уз представнике дипломатског кора на свечаности су били присутни и градоначелници и председници општина укључени у овај пројекат, међу којима и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Овим пројектом започиње изградња 2664 m2 објеката на локалитету Феликс Ромулијана, међу којима је центар за посетиоце, пријемни део, смештајни део за посетиоце и истраживаче и истраживачки део. Ово, по речима градоначелника Ничића представља заметак озбиљног улагања у развој туризма како у Зајечару, тако и у читавој Тимочкој Крајини.

Вредност пројекта је 3,2 милиона евра, а почетак његове реализације очекује се до краја ове године или у пролеће 2021.године.

Након завршетка свечане церемоније градоначелник Зајечара обишао је штанд нашег града на овом сајму.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 18
  авг
  Одржан „Концерт под звездама“ -МИЛОШЕВИЋ: ПОНОСНИ СМО НА КАМП КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ!

  Нa сцени римске палате Феликс Ромулијана синоћ је одржан "Концерт под звездама" а у оквиру 4. Кампа класичне музике у Зајечару, који ове године траје до 21. августа.

  Више
 • 05
  јан
  Посетиоци из Бугарске први на Ромулијани у 2017.години

  Првог дана Нове године Галеријеву палату Феликс Ромулијану посетило је више од сто посетилаца из Бугарске, који су најлуђу ноћ прославили у Зајечару. У зајечарском музеју верују да бројна посета на почетку календарске године, као и три претходне године, наговештава добру сезону на касноантичком локалитету.

  Више
 • 12
  јул
  Следећи циљ је изградња Визиторског центра

  У присуству шефа делегације ЕУ у Србији Мајкла Девенпорта, министра Расима Љајића, амбасадора Аустрије Јоханеса Ајгнера, градоначелника Велимира Огњеновића и представника Министарства културе, на Ромулијани је отворен Мултимедијални центар за посетиоце.

  Више
 • 11
  јул
  Отварање мултимедијалног центра на Царској палати

  Сутра ће на Феликс Ромулијани бити свечано отворен мултимедијални центар за посетиоце. Захваљујући средствима од близу 600.000 евра интерпретација културног наслеђа на овом археолошком налазишту је на најсавременијем технолошком нивоу.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.