Вести

Феликс Ромулијана добија највећи новац ЕУ од свих подунавских локалних самоуправа

Феликс Ромулијана добија највећи новац ЕУ од свих подунавских локалних самоуправа

У оквиру 42. Међународног сајма туризма данас је на штанду „Доњег Подунавља“ уприличена свечаност доделе 16,5 милиона евра за пројекат изградње визиторског центра на „Феликс Ромулијани“, ревитализације тврђаве „Фетислам“ у Кладову и обнове Рајачких пивница.

Свечаности је присуствовао, и на њој говорио, председник републике Србије Александар Вучић, Њ.Е. шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, представница амбасаде Немачке у Србији, те министри Расим Љајић и Јадранка Јоксимовић.

Уз представнике дипломатског кора на свечаности су били присутни и градоначелници и председници општина укључени у овај пројекат, међу којима и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Овим пројектом започиње изградња 2664 m2 објеката на локалитету Феликс Ромулијана, међу којима је центар за посетиоце, пријемни део, смештајни део за посетиоце и истраживаче и истраживачки део. Ово, по речима градоначелника Ничића представља заметак озбиљног улагања у развој туризма како у Зајечару, тако и у читавој Тимочкој Крајини.

Вредност пројекта је 3,2 милиона евра, а почетак његове реализације очекује се до краја ове године или у пролеће 2021.године.

Након завршетка свечане церемоније градоначелник Зајечара обишао је штанд нашег града на овом сајму.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.