Вести

Град Зајечар подржава развој пчеларства: Одржано предавање за пчеларе са територије града

Град Зајечар подржава развој пчеларства: Одржано предавање за пчеларе са територије града

Град Зајечар и Друштво пчелара “Тимок“ из Зајечара организовали су у великој сали Градске управе предавање за пчеларе са територије града Зајечара.

Предавању је присуствовало преко 50 пчелара из Зајечара и гости из удружења пчелара Књажевца и Неготина.

Скупу се обратила Члан градског већа Весна Станковић и нагласила да је то само један од начина на који Град Зајечар жели да пружи подршку и помогне да наши пчелари проширују своја знања, па тако и унапреде квалитет и количину произведеног меда који пласирају на тржиште.

Станковић се осврнула на преко 4,3 милиона динара подстицаја које су од града Зајечара добили пчелари у последње три године преко Програма за пољопривреду града Зајечара.

-Град ће наставити да кроз Програм мера да подржава развој пчеларства на овим просторима, посебно због тога што за то постоје иделни природни услови. Ово је само почетак а морамо још интензивније наставити едукацију наших произвођача у свим областима пољопривреде, јер само знањем се могу постићи још бољи резултати и ићи у корак са светом, истакла је Станковић.

Предавање су одржали др Зоран Станимировић, редовни професор Факултета ветеринарске медицине у Београда и шеф катедре за биологију и др Јевросима Стевановић, ванредни професор Факултета ветеринарске медицине у Београда.

О томе колико је тема била интересантна сведочи и велики број питања која су присутни упутили након завршеног предавања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.