Вести

У Зајечару организовано предавање за пчеларе -Станковић: Морамо још интензивније наставити едукацију наших произвођача

У Зајечару организовано предавање за пчеларе -Станковић: Морамо још интензивније наставити едукацију наших произвођача

Град Зајечар и Друштво пчелара “Тимок“ из Зајечара организовали су у великој сали Градске управе у Зајечару предавање за пчеларе и остале пољопривредне произвођаче.

Све присутне је у име града поздравила Весна Станковић члан Градског већа и нагласила да је то само један од начина на који Град жели да пружи подршку и помогне да пчелари проширују своја знања и да и квалитативно побољшавају свој рад.

Станковић се осврнула на преко 3. милиона динара подстицаја које су од града добили пчелари у 2017. и 2018.години.

-Подршка пчеларству огледа се и преко средстава која су добила два удружења пчелара. Најважније је да ће Град наставити да кроз Програм мера подржава развој пчеларства на овим просторима, посебно због тога што за то постоје иделни природни услови, нагласила је Станковић.

Весна Станковић је овом приликом поздравила и предавача др Љубинку Стојковић, члана Стручног савета удружења пчелара Србије, потпредседника српског апитерапеутског друштва и пожелела присутнима успешан рад у наставку предавања.

Окупљени пчелари имали су прилику да чују пуно интересантних чињеница о употреби свих пчелињих производа и бенефитима које они имају на људско здравље. Присутни су слушали и о употреби апитоксина у медицини.

О томе колико је тема била интересантна сведочи и велики број питања која су присутни упутили након завршеног предавања.

-Ово је само почетак а морамо још интензивније наставити едукацију наших произвођача у свим областима пољопривреде, јер само знањем могу се постићи још бољи резултати и ићи у корак са светом, истакла је Станковић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 19
  авг
  Одржан концерт полазника Кампа класичне музике са одсека за клавир

  Другу годину за редом, Камп класичне музике одржава се у Зајечару. У Музичкој школи “Стеван Мокрањац” одржан је концерт на којем су наступили полазници Кампа са одсека за клавир.

  Више
 • 01
  авг
  Гитариста Мирослав Тадић одржао предавања младим музичарима

  У склопу ГУИТАР АРТ стејџа мајсторску радионицу у свечаној сали Музичке школе “Стеван Мокрањац” у Зајечару одржао је гитариста Мирослав Тадић. Вешти и брзи прсти, али и таленат и знање великог гитаристе Мирослава Тадића... све то је на посебан начин дочарало предавања младим музичарима.

  Више
 • 21
  мај
  "Хероји баштине" у зајечарском музеју

  Манифестација „Музеји Србије – десет дана од 10 до 10“ завршена је у Зајечару трибином „Баштина у опасности! Има ли уопште хероја?“. Учесници скупа подсетили су се знаменитих Зајечараца који су претходних деценија својим радом допринели развоју културе.

  Више
 • 14
  мај
  Каква је будућност новинарства?

  "Да ли ће грађанско новинарство победити извештавање професионалних новинара?" само једна је од тема едукативног семинара који је одржан у Градској управи Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.