Вести

Заседала Радна група за израду Географског информационог система града Зајечара

Заседала Радна група за израду Географског информационог система града Зајечара

У Градској управи у Зајечару одржан је први састанак Радне групе за организацију израде Географског информационог система (ГИС-а) града Зајечара.

Радну групу за ГИС поред представника Градске управе града Зајечара, чине и представници јавних, републичких и локалних предузећа.

Задатак Радне групе је успостављање географско информационог система на територији града Зајечара.

Географски информациони систем (ГИС) је систем базе података, софтвера и хардвера, који пружа могућност управљања просторним подацима. У питању је систем способан за интегрисање, чување, уређивање, анализирање и приказивање просторних информација, које омогућују доношење важних длука.

Радна група ће се у циљу успостављања ГИС-а, између осталог бавити и одређивањем развојних циљева које подразумева оквирно и детаљно планирање (попис постојећег стања, дефинисање потребне хардверске и софтверске платформе, анализу и предлог за избор најбољег решења, дефинисање профила корисника система) као и успостављањем ефикасније међусобне комуникације и размене података између корисника ГИС-а.

Пројекат увођења ГИС-а града Зајечара суфинансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУ ПРО, вредност пројекта je 75.227 еура. ЕУ ПРO финансира 83,80%, а град Зајечар 16,20%.

Трајање пројекта је 18 месеци.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 01
  авг
  Екипа Зајечара освојила 4. место на такмичењу "City Games"

  У финалу „City Games“ такмичења екипа Зајечара освојила је 4. место на Државном првенству у играма на води. Велико финале одржано је у Чачку, прво место припало је екипи града Суботице.

  Више
 • 18
  јун
  Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

  Након обиласка Бољевца, Сокобање и Књажевца председник се обратио окупљеним грађанима у центру Зајечара. На почетку свог обраћања Вучић се извинио грађанима због 25 минута кашњења, а затим је говорио о планираним улагањима у овај део Србије, најавивши запошљавање 2.000 људи у Зајечару.

  Више
 • 23
  мај
  Састанак са представницима сеоских месних заједница

  У великој сали Градске управе у Зајечару данас је одржан састанак коме су присуствовали Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт, Драгослав Ђорђевић градски већник задужен за месне заједнице, Игор Божиновић генерални секретар Спортског савеза града Зајечара

  Више
 • 20
  феб
  Одржан састанак министра финансија и руководства града Зајечара

  У Министарству финансија Републике Србије тренутно је састанак Министра финансија Синише Малог са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и његовим сарадницима. Тема које преовладава састанком је подршка Владе Републике Србије граду Зајечару у решавању финансијских проблема

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.